Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Били ли сте някога в чужда спалня, в която се чувствате спокойно и уютно? Това би могло да се дължи на няколко неща, като например разстоянието и разположението на мебелите.
Пространството около мебелите е толкова важно за успеха на дизайна на спалнята, колкото и самите мебели в нея. Планирането на подходящо пространство за свободно придвижване допринася за комфорта и визията на всяка стая.

Правилно разпределените мебели в спалнята позволяват лесна циркулация и достъп до всички участъци на стаята, което прави ежедневните ни дейности по-удобни и ефективни.

Подходящото разстояние между мебелите определя и естетическия аспект на спалнята. Тя може да изглежда прекалено претрупана, ако мебелите са твърде близо или пък празна и безизразна, ако са твърде далеч.
Хармоничното пространство създава усещане за спокойствие и уют, които могат да бъдат нарушени, ако мебелите са разположени неправилно.

Има две неща, които трябва да направите, ако искате да изградите хармонично пространство. Първото е, мебелите, които ще поставите да са с правилен размер, съпоставим с размера на помещението. Второто е, да създадете оформление, което работи най-добре за размера и формата му.

Леглото е централният елемент в спалнята и определя начина, по който мебелите ще бъдат разположени. Правилният избор за позиционирането му е в близост до централната стена, за да се създаде баланс в стаята.
Оптималното разстояние около леглото е изключително важно за удобството и визуалното впечатление. Обикновено се препоръчва това разстояние да е поне 60 сантиметра, това разстояние ще осигури лесен достъп и ще ви позволи да се движите свободно около него.

Гардеробът е неизменна част от спалнята, който също изисква подходящо разстояние. Ако той е с отварящи се врати, е важно да има достатъчно място, за да могат те свободно да се отварят и затварят, без да се допират до другите мебели. Ако пък е вграден или с плъзгащи врати, тогава остава правилото за отстоянието до леглото.

Почти всяка спалня има нощни шкафчета, които трябва да са поставени максимално близо до леглото, за да предоставят лесен достъп. В някой случаи те са вградени към таблата на леглото или самото легло и не се налага индивидуално позициониране. Но ако са мобилни, разположението им трябва да е максимално близо до леглото, на не повече от 30 см.

Оптималното разстояние между мебелите в спалнята е ключов фактор за създаване на уютно и функционално пространство, където може да се отпуснете и да се насладите на спокойствие и удобство.

Ако ви предстой обзавеждане на спалня, можете да се възползвате от спалните ни комплекти (част от тях промоционални), които за удобство на нашите клиенти, предлагаме в различни размери.
Желаем ви приятно и красиво обзавеждане!

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина