Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Както всяка година така и тази Pantone – най-известната компания за съответствие на цветовете, обяви цвят на годината. За 2023 г е красивият Viva Magenta 18-1750.
Според Pantone този цвят вибрира с жизненост и сила, насърчава към радост, оптимизъм и себеизразяване без задръжки. PANTONE 18-1750 Viva Magenta е подходящ за всички хора с хъс за живот и бунтарски дух. Той е мощен и въздействащ, дързък и пълен с остроумие.

Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Pantone Color Institute, казва за Viva Magenta 18-1750: “В епохата на технологиите търсим да черпим вдъхновение от природата и това, което е истинско. PANTONE 18-1750 Viva Magenta произлиза от семейството на червените нюанси. Вдъхновена е от червеното на кошенила, едно от най-ценните багрила, принадлежащо към семейството на естествените багрила, както и едно от най-силните и най-ярките, които светът познава.Вкоренен в изначалното, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ни свързва отново с оригиналната материя. Призовавайки силите на природата, PANTONE 18-1750 Viva Magenta стимулира духа ни, помагайки ни да изградим вътрешната си сила.” Източник: pantone.com

Интегриран в интериорния дизайн този цвят би могъл да направи всяко пространство по-живо и топло, но е важно използването му да е балансирано, защото прекомерната употреба на Viva Magenta 18-1750 може да стане уморителна за очите.
Следователно трябва да се използва умерено и хармонично, най-добре в комбинация с други цветове.
Като например в комбинация със сиво (като нашите спални комплекти “Мавриций М”, “Пабло Неро”, „Силвър Лукс“ и “Мавриций 2”), бежово, бяло, зелено и др.

Използването на Viva Magenta 18-1750, като акцентен цвят под формата на декорации е чудесен начин да го поканите в дома си и да му се насладите, без да утежните интериора.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина