Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Спалнята е място за почивка, сигурност, регенериране, психическа, физическа и емоционална релаксация. Там се изолираме от целия свят в търсене на вътрешен мир и хармония. За да се постигне тази цел голяма роля играе дизайнът на спалнята, който трябва да е изчистен, елегантен и уютен.

Ако искаме дизайнът на нашето най-интимно пространство да остане актуален възможно най-дълго, е добре да изберем неутрални тонове. Те позволяват надграждане с ярки цветове, добавяне на различни акценти и елементи и бързо преобразяване, според сезона или моментната ни нагласа.

Дори когато става въпрос за подреждане на малка спалня, решението да изглежда по-просторна, светла и уютна са неутралните светли тонове.

От доста време бежовото, бялото и кремавото са най-предпочитаните цветове за интериор на спалня, тъй като дават усещане за спокойствие и тишина.

Естествените материали винаги са модерни, а и не само, комбинации от живи растения, камък и дърво ще внесат допълнителен уют в спалнята.

Друг елемент е наслагването на текстури. Смелите комбинации на различна плътност и релеф текстил могат напълно да преобразят облика на едно пространство.

Важен елемент е и осветлението. За да имаме приветлива и успокояваща атмосфера е по-добре да изберем топла светлина. Естествената светлина също не е за подценяване.

Пространството в спалнята не трябва да е препълнено с предмети, но в същото време трябва да бъде приспособено към различните ни ежедневни нужди. В тази връзка мебелите с допълнителни функции са изключително подходящи, тъй като спестяват място и се вписват идеално, дори в интериора на малките спални. Като например леглата с място за съхранение, каквито са тези от спалните комплекти на МакHоме – “Романс Грей”, “Баланс”, “Аляска”, „Хармония 2” и др.

Декорацията на спалнята е нещо много лично, някои хора предпочитат релаксираща атмосфера, която насърчава към почивка и сън. Други пък се нуждаят от енергизираща среда, която да им вдъхва живот при събуждане.
И все пак е по-добре да не е прекалено енергизираща, защото това може да попречи на качеството на съня. Хубаво е да създадем уютната среда, която да насърчава релаксацията и ни позволява да се откъснем от ежедневието. Това ще ни позволи да презаредим и да сме готови за новия ден. А енергизиращо събуждане можем да получим и с глътка ароматно кафе.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина