Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Колкото и да е малко едно жилище то може да се усеща просторно и уютно. Въпреки че е трудно за вярване, но понякога малкият дом може да дава много по-голямо чувство за простор от доста по-обширен.

Декорирането на интериора е от решаващо значение за това, колко просторно се възприема дадено помещение.
За да се внесе илюзия за пространство, може да започнете с използването на подходящ за тази цел цвят.

Ако стаята е изцяло в един цвят, това може да я накара да изглежда плоска, което е проблем. Никой не иска да седи в стая, която няма характер и дълбочина.
Именно тази липса на дълбочина често може да накара дори по-големи пространства да изглеждат малки, особено ако са в тъмната гама.

Ето защо е добре да се използва блоков цвят, който да контрастира с цветовата схема на останалата част от стаята. Блоковият цвят разбива елементите на помещението на блокове, създавайки илюзията за пространство и дълбочина.

Ако в стаята има стена, която да е с различен цвят на останалата част, това ще даде фокусна точка, като същевременно ще добави друго измерение към нейния облик. Тя може да е в смел, ярък цвят, както и в по-тъмен или по-светъл нюанс на цвят, който вече присъства.

Може да се използва блоков цвят и в обзавеждането. Изборът на контрастен цвят за мебели, който допълва стените и настилките, е лесен начин да се добави допълнителен детайл и повече визуално пространство.
В Макхоум произвеждаме спални комплекти и дивани в различни цветове, които биха обогатили всеки интериор.
Като комплектите: „Силвър Премиум“, “Носталгия”, “Лидо Азур”, “Лидо Брик” и др.

Илюзията за пространство обикновено се създава с помощта на светли, ефирни цветове и нюанси, тоест трябва да се избягва изборът на тъмни цветове. Тъмните стаи дават усещане за по-малки, отколкото са в действителност. Така че колкото по-светъл е цветът, толкова по-голяма ще изглежда стаята.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply