Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Спалнята заема специално място в нашия живот, а ние дори не го осъзнаваме!
Първото нещо, което виждаме, кoгато се събудим, е заобикалящата ни среда, ето защо тя не трябва да е нищо друго освен съвършена. В повечето случаи си мислим, че е точно такава, но невинаги е така. Понякога допускаме грешки, които безшумно, но сигурно разрушават нейната атмосфера.

Първата и най-важна стъпка за постигане на перфектен интериор е познаването на параметрите на помещението. Непознаването на размерите на стаята е основна причина за допускане на грешки в дизайна.
Превенцията е по-добра от лечението, така че преди да се проектира спалнята, трябва да се измери детайлно. След това се измерва всеки елемент, който ще бъде поставен в нея. Това спестява неприятни моменти от непасване на модули, заемане на твърде голямо или твърде малко пространство в помещението и липса на пространство за свободно движение.

Всеки иска да има максимално голямо легло, въпреки че в повечето случаи част от него остава неизползвана. За да се постигне идеален баланс леглото трябва да е съобразено с нуждите на ползващите го и размерът на помещението.
В някои случаи се купува легло с несъответстващ размер само защо дизайнът е точно това, което искаме, но в дългосрочен план това би могло да доведе до негативи.
Ето защо в МакHоме произвеждаме нашите спални комплекти с избор от няколко размера, така клиентите ни няма да бъдат лимитирани и ще могат да изберат перфектната за тях спалня. Някои от тези комплекти са „Силвър Империал“, “Аляска”, “Кая Антик” и “Еуфория”.

В последните години таблата за легло се превърна в модерна и предпочитана част от спалнята. Но не бива модата да надделее над чувството за мярка. Височината на тавана и размерите на спалнята трябва да решат колко обемна или висока трябва да бъде тя.

Естествената светлина е най-големият актив на всяка стая. Никога не трябва да се прави компромис в полза на мебелите, за сметка на светлината.
Пространството около прозорците трябва да остане свободно, за да не се блокира потокът на светлина.
Ако се използва пространството около прозореца, то е хубаво да бъде обособено, като кът сядане или място за съхранение под него.

Осветлението е един от важните фактори. Ако е твърде светло, това ще попречи на съня. Ако е твърде тъмно, ще създаде проблем при извършване на определени действия. За това никога осветлението не трябва да е едно. То трябва да идва от няколко светлинни източника с различна степен на светлина.

Ако интериорът на спалнята е в синхрон с размерите, предпочитанията и основните правила на дизайна, то значи безшумният й враг е далеч от нея.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

 

 

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина