Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Pantone, най-известната компания за съответствие на цветовете, обяви в началото на годината Very Peri за цвят на 2022 г.
Световният авторитет за първи път създаде чисто нов нюанс: Pantone 17-3938 Very Peri, живо синьо-зеленикаво с виолетово-червени нюанси.
Според официално съобщение на компанията този цвят е: „Най-щастливият и най-топлият от всички сини нюанси, смесвайки верността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното, за да осигури упълномощаваща смес от новост, безгрижна увереност и дръзко любопитство, което оживява творческия дух“.

Появата му е провокирана от нарастващата популярност на метавселената и нарастващата артистична общност в дигиталното пространство.
Смята се, че той илюстрира сливането на съвременния живот и това как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно.

Това е цвят, който символизира и промените, които светът преживява докато се стремеше да премине отвъд изолацията и несигурността на пандемията.
Той е и символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Светът излезе от интензивен период на изолация и всички представи и стандарти се промениха, физическият и дигиталният живот вече се сливат по съвсем нов начин.

Този цвят провокира жизнерадостно отношение и динамично присъствие, което насърчава смелата креативност и изява на въображението.
Подходящ е за всякакви материали, текстури и покрития.
Присъствието му осигурява неповторим цветен ефект, насърчава творческото мислене и плавно въвежда в бъдещето.

Въпреки всички позитиви, които носи и очакването, че ще се наложи масово, както се случи миналата година със сивото и жълтото, това не се случи.
Очакваше се този уникален цвят, както и всички разновидности на лилаво да навлязат масово през 2022 г. – от домовете, през социалните медии, уличният стил, та чак до събитията на червения килим.
За съжаление Very Peri не влезе чак толкова силно, нито в домовете, нито в стайлинга.
Но тези, които заложиха на него и разновидностите на лилаво, не сбъркаха. Защото избягаха от сигурното, заложиха на различното и непознато и така се отличиха с креативност и иновативен подход.

Ако вие сте от смелите, будни и новаторски настроени хора, които още не са поканили лилавият цвят в дома си, можете да погледнете нашите спални комплекти, “Носталгия”, “Фантазия” и „Теменуга”, които ще направят всяка спалня по-красива, свежа, запомняща се и романтична.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина