Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Един от най-важните фактори за добър сън, е температурата в спалнята. Има хора, които обичат да спят в доста топли помещения и такива, който предпочитат много хладно, но това би могло да наруши съня, тъй като най-добрата температура за сън е между 15,6°C и 22°C.
Ако тази температурата не ги удовлетворява, винаги могат да добавят или отнемат от завивките. Така ще доставят нужния комфорт на тялото и в същото време ще запазят здравословна за сън температура в спалнята.

Шумът е не по-малко значим фактор. Не е изненада, че по-тихата спалня е по-добра за сън от по-шумната. Силни шумови смущения могат да причинят сериозни нарушения в съня, което от своя страна да има и отрицателно въздействие върху физическото и психическо здраве. Но шумът може и да е полезен стига да е тих и нежен, като например бял шум от успокояваща машина, който ефективно маскира другите звуци и помага за по-лесното заспиване. Хората, които обичат да слушат музика могат да я използват и при заспиване. Успокояващата музика, може да помогне не само за него, но и за облекчаване на тревожността и физическата болка.

Светлината е свързана с циркадните ритми, които ръководят цикъла на сън — будност. През деня очите възприемат слънчевата светлина и сигнализират на мозъка да произвежда хормон, който помага на хората да са енергични. През нощта, когато настъпи тъмнина, мозъкът произвежда друг хормон, който предизвиква чувство на сънливост и релаксация.
Излагането на изкуствена светлина вечер може да забави циркадните ритми и да удължи времето, необходимо за заспиване. Ето защо помещението за сън трябва да е затъмнено и без никакви източници на светлина от екранни устройства.

И стигаме до леглото, героят на спалнята, то трябва да е максимално удобно, качествено и здраво, за да не създава предпоставки за дискомфорт. Защото ако не е удобно, разпада се и издава скърцащи звуци, това със сигурност ще се отрази на качеството на съня.
Леглата във всички спални комплекти произведени от МакHоме елиминират тези проблеми за дълги години, защото са изработени с доказано качествени материали. Някои от тях са “Сахара”, “Сарагоса”, „Хармония 2” и мн. др.

Но дори леглото да е перфектно, ако матракът не е удобен, сънят отново няма да е на нужното ниво.
Изборът на добър матрак зависи от индивидуални фактори, като телесно тегло, позиция за сън и предпочитания за степен на твърдост.
Ето защо матрак, който е съвършен за някой може да е не до там добър за друг.

Спалното бельо е неизменна част от комфорта на съня, също както леглото и матрака е въпрос на личен избор. Но е важно то да е от естествени материи, като памук, лен, сатен и др., Защото изкуствените материи биха могли да предизвикат, алергии, обриви и други негативни реакции на тялото.

Успокояващите аромати, като лавандула, мента и др. също намират място в комфорта на спалнята. Те не само помагат за по-лесно заспиване, но и подобряват дълбочината на съня.

И последно, но не на последно място е хигиената във всяка нейна форма, колкото по-висока е тя, толкова по-качествен ще е сънят.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина