Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Хората родени под знака на Близнаци са будни, умни с постоянно желание за самоусъвършенстване. Тяхната природа ги тласка да търсят нови предизвикателства и преживявания и дори когато виждат, че няма надежда нещо да се случи не се предават в опитите да постигнат своите цели.
Те обичат връзката с хората, не обичат монотонността и бягат от рутината.
Близнаците са любопитни души, които искат да знаят и най-малкото нещо, което се случва в и около техния свят. Ако почувстват, че пропускат нещо или са лишени от някаква информация, стават неспокойни и раздразнителни, което се отразява и на техния сън. Ето защо е важно да избягват ненужния стрес и напрежение.

Сънят им е неспокоен, точно като тях, това е така, защото умовете им са пълни с мисли и идеи за хора и проблеми. Поради тази причина им е много трудно да успокоят ума си и да спят спокойно.
Техните модели на сън са твърде неравномерни, вариращи от 2 до 12 часа. Близнаците трудно намират златната среда между твърде малко сън и твърде много сън. Обикновено им е трудно да се отпуснат и изключат, точно както им е трудно да изключат мобилните си устройства, които им дават пряк път към информацията, която ги вълнува.
Преди да заспят най-вероятно ще се включат в някой чат, ще прегледат профилите на важните за тях хора в социалните мрежи и когато умората надделее ще се потопят в не до там ефективен сън.
Ето защо е изключително важно да изключат електронните си устройства, преди да си легнат. Прекъсването на връзката със света ще им помогне да се отпуснат и отърсят от деня.

Мозъкът на Близнаците постоянно е в режим на висока мощност, обработва информация, обмисля нещата, крои планове. Това може да затрудни живота им и да не им позволи да се насладят на пълноценен релакс.
Удовлетворението от положителните неща може да им помогне в този случай. Трябва само да се фокусират върху успехите си, комплиментите, които са получили и всичко, за което са се чувствали щастливи през деня.
Фокусът върху положителните емоции ще подобри настроението им и ще им помогне да се отпуснат преди лягане.

За здравословна почивка Близнаците се нуждаят от просторна спалня, която да е в синхрон с двойствената им личност. Обзавеждането на спалнята трябва да е в неутрални тонове, които да ми позволят да променят декора,
тъй като вкусовете им се променят изключително често. Като например спални комплекти “Мавриций”, “Сахара”, „Камелия” и др., които позволяват добавяне на всякакви цветове и елементи.

Както всяка зодия, така и Близнаците имат вечерен ритуал, който би могъл да ги вкара в дзен състояние.
За тях това е водната медитация. Една дълга вана с ароматни соли, под нежния пламък на запалени свещи би могла да успокои будният им ум и да ги откъсне от всички бушуващи мисли. А след това да се насладят на един дълъг и качествен сън.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

 

Leave a Reply