Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Цветовете играят важна роля в нашия живот, много от тях са влезли дори в историята, като например лилавото, известно като „цветът на императорите“. Причината била, че правилният лилав оттенък се е извеждал изключително трудно и боята е била доста скъпа.
Лилавото било толкова почитано, че само кралски особи имали право да го носят. Например, през 1547 г. Хенри Хауърд, граф на Съри, е съден за държавна измяна срещу Хенри VIII, а доказателствата срещу него включвали и това, че е виждан облечен в лилаво.

В края на миналата година “Pantone”, най-известната компания за съответствие на цветовете обяви за цвят на 2022 г. Very Peri, чисто нов, създаден от тях лилав цвят. Обявяването му за “герой” на годината е гаранция, че лилавите нюанси отново ще станат на почит и ще се превърнат в предпочитани за множество бизнеси, точно както се случи със сивото и жълтото миналата година.

Интериорният дизайн не прави изключение, защото когато става въпрос за създаване на стилен и изискан външен вид, който да внесе вдъхновение и радост, то винаги можем да заложим на лилаво. Дори и собствениците на домове, които избират по-неутрален интериор и приглушени тонове, могат да добавят мъничко лилаво, като акцентен цвят. Особено сега, когато е годината на Very Peri, един нежен, скромен и пленителен цвят, който би се вписал навсякъде.

Акцентните цветове вдъхват живот и в най-скучната и монотонна обстановка. А лилавото и многото му варианти са перфектни в това отношение, то може да промени атмосферата на дома по значим и положителен начин, карайки ви да се чувствате спокойни, отпочинали и с будно въображение.

Лилавото е цвят за креативните, мъдри и романтични хора и ако вие сте от тях, не се колебайте да го “поканите” в дома си, а ние можем да ви помогнем, като ви предложим един от нашите спални комплекти “Носталгия”, „Теменуга” или “Фантазия”.
С тях ще помогнете на лилавото да изпъкне и блесне в светлината на прожекторите, превръщайки се в звездата на спалнята ви.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина