Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Планирате ремонт, вече имате ясна визия за цветовата гама на вашия дом, но все още сте пред дилема гланцови или матови мебели да изберете.
В някои случаи тази дилема се разрешава от само себе си, в зависимост от интериорния стил, който сте избрали. Но има стилове, които позволяват и двата типа повърхности. В този случай трябва да направите разбор на плюсовете и минусите на всеки един тип покритие и да решите, кой вид ще е най-добър за нуждите ви.
В днешната статия ще разгледаме някои от качествата на матовите покрития.

Матовите повърхности не отразяват светлината, те я абсорбират и разпръскват, превръщайки най-неприветливото, голямо и “студено” помещение в уютно пространство с нежната и топла, романтична атмосфера.
Ето защо те са предпочитани при обзавеждане на големи жилища, които не се нуждаят от допълнителна светлина или визуално уголемяване на пространството. А също и при жилища, на които акцент е уютът, а не блясъка.

Друго предимство на матовите покрития е, че несъвършенствата върху тях могат да се скрият безпроблемно. Те са много “прощаващи”, при тях драскотините, нараняванията, дефектите и замърсяванията са едва забележими. Така че, ако имате многолюдно семейство, домашен любимец или дете, матовото покритие може да бъде добър избор за вашия дом.

Случва се някои мебели да са толкова здрави и красиви, че да не ни се разделя с тях, но идва време, в което цветът им ни омръзва и искаме промяна. Това може лесно да се промени, ако са с матовото покритие, то ви позволява да ги пребоядисате, без никакво затруднение и да им дадете нов живот.

Някои хора обичат да декорират домовете си, наслоявайки смели цветове, множество текстури и аксесоари, за тях матът също е добър избор.
Матовото покритие може да подчертае аксесоарите и те да се превърнат в забележими акценти. Това покритие позволява наслояване на толкова цветове и аксесоари, колкото вие харесвате и желаете.

В МакHоме разполагаме с богат асортимент от стилове и модели спални комплекти с матово покритие, част от които са “Мавриций”, “Аляска бяла”, „Кенди 2”.

Както стана ясно от двата материала и двете повърхности имат своите неоспорими качества. Но ако вие все още не можете да решите, то можете да изберете мебели, които са в комбинация и от двете покрития.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply