Skip to main content

Планирате ремонт, вече имате ясна визия за цветовата гама на вашия дом, но все още сте пред дилема гланцови или матови мебели да изберете.
В някои случай тази дилема се разрешава от само себе си, в зависимост от интериорния стил, който сте избрали. Но има стилове, които позволяват и двата типа повърхности. В този случай трябва да направите разбор на плюсовете и минусите на всеки един тип покритие и да решите кой вид ще е най-добър за нуждите ви.
В днешната статия ще разгледаме някои от качествата на гланцовите покрития.

Гланцовите повърхности, без съмнение изглеждат луксозно.
Техният лъскав външен вид осигурява модерна изтънченост и вкарва класа и лукс, където и да присъстват. Но това са само част от техните качества.
Отразителните свойства на този тип покрития гарантират, че вашето пространство ще бъде по-светлото и жизнено. Освен това, те добавят дълбочина към по-малките пространства и така изглеждат по-просторни и отворени.

Елегантните, гланцови покрития се отличават със супер гладки повърхности, които могат да бъдат изчистени за секунди. Тъй като тези повърхности са без текстура, това помага да отблъскват течности и ги предпазва от петна. Липсата на релеф в покритието не позволява и на прахта и микробите да проникват. С гланцираните повърхности можете да сте сигурни, че хигиената в дома ви е на ниво.

Както знаем за добрия сън е изключително важно стаята, в която спим да е чиста, ето защо спалня с гланцово покритие би улеснила поддържането на висока хигиена и допринесла за подобряване качеството на съня.
Именно с такова покритие са спалните комплекти на МакHоме — Силвър премиум“, „Силвър империал“, “Ива” и др.

Монтирането на гланцови плоскости върху кухненските плотове е изключително популярно, най-вече поради лесната им поддръжка. Пръстовите отпечатъци, следите от мазнини и петна могат да бъдат премахнати с минимални усилия. Допълнителен плюс е, че придават луксозен и изискан вид на кухнята.

Гланцовите повърхности са не само лесни за почистване, но и в повечето случаи са устойчиви на вода, така че не е чудно, че тези покрития често се използват и в интериора на банята.

Този тип покрития подчертават цвета и го карат да изглежда жив. Също така са изключително издръжливи на ежедневно почистване, което ги прави добър избор за всякакъв вид мебели.

Домовете, обзаведени с мебели с гланцови покрития не се нуждаят от допълнителни аксесоари и декорации, сами по себе си тези мебели са достатъчно атрактивни и със силно изразено присъствие.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

 

Leave a Reply