Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Натовареният работен график, грижата за децата и социалният ни живот могат да ни претоварят, както умствено, така и физически. Без перфектната, спокойна среда, в която да се отпуснем “рестарта” може да бъде труден. Можем да намалим нивата на стрес, само ако имаме място за бягство.
Вярвате или не, но нашето собствено пространство, организирано и персонализирано по наш вкус, може да промени изцяло психичното и физично ни състояние.
Всички ние се нуждаем от това място, но понякога е трудно да го намерим, особено ако имаме деца или голямо семейство. Тук на помощ идва спалнята, нашето лично, неприкосновено пространство, осигуряващо ни желаното уединение.
Спалнята е онова убежище, в което можем да се отпуснем с добра книга, да се насладим на хубав филм, да се отдалечим от динамиката на света или просто да се отдадем на блажен сън.

Прекарваме една трета от живота си в сън и за това е важно спалнята да бъде максимално оптимизирана, за да насърчи този процес.
Всички знаем, че 8-часовият, качествен сън е от ключово значение за това да изглеждаме и се чувстваме добре. Събуждайки се в релаксираща обстановка, в удобно легло, каквито са легла от спални комплекти “Арден”, „Манхатън“, “Софт” и всички други легла на МакHоме, ние си гарантираме началото на един обещаващ ден.

Освен леглото има още няколко неща, които биха ни помогнали да оптимизираме качествената почивка и сън, като например цветовете. Ярките, живи цветове, като оранжево, червено и др. може да изглеждат чудесно в спалнята, особено ако са някои от любимите ни цветове. Но те могат да имат негативен ефект върху качеството на съня. Вместо това тя трябва да е в сини, зелени и пастелни нюанси, които насърчават спокойната атмосфера.

Вечер, когато започваме да се отпускаме за сън, рязката промяна в нивата на светлина могат да ни повлияят негативно. Очите и умът ни се нуждаят от адаптация, за да се приспособят и преминаването от ярка светлина директно към тъмнина не е най-ефективният начин. Ако имате възможност намалете постепенно нивата на осветеност и така ще облекчите ума си в подготовката за настъпващия сън.

Като се замислим, колко време прекарваме в спалнята и как това се отразява на психическото и физическото ни здраве, се оказва, че спалнята е най-важната стая в нашия дом.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

 

Leave a Reply