Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Проектирането и декорирането на дома във винтидж стил обикновено означава включването на аксесоари и цветови палитри от по-ранен период.
Този стил се характеризира с използването на естествени материали и стари или изкуствено състарени мебели, които му придават старомоден и елегантен вид. Красивите и плавни линии, заедно със сдържана цветова палитра са определящи за неговата уютна, романтична визия.

Винтидж цветова палитра се състои от неутрални цветове, като бяло, кремаво и бежово, често те са наслоени с меки сиви и бледи пастелни тонове, като синьо, бледо розово и люляково, кафявото също е неизменна част от този стил. Простата цветова схема може да бъде допълнена с тапетна акцентна стена с флорален мотив, за да добавите още повече винтидж усещане към стаята.

Всички елементи в пространството с ретро дизайн трябва да работят заедно, за да се създаде аура на елегантност, грациозност и атмосфера на спокойна носталгия.

Включете мебели, които носят винтидж атмосфера.
Гардероби, легла и нощни шкафчета с орнаменти, маси за кафе с чекмеджета и резбовани дръжки. Меките столове със заоблени или резбовани крака моментално внасят ретро усещане.
Големите, дървени и стъклени шкафове също намират място в този стил. Те са идеални за показване на ретро находки, като стъклени съдове и сребърни прибори за хранене.
В МакHоме също имаме спални комплекти носещи духа на миналото. Спални комплекти “Кая”, “Кая антик”, “Мелиса голд” и “Мелиса” биха били чудесно допълнение към цялостната визия на всеки дом, издържан в ретро стил.

Освен цветовете и мебелите, декорациите също играят голяма роля за постигане на цялостна ретро визия.
Флоралните шарки са от съществено значение за нейното създаване. Това може да включва порцеланови фигурки, предмети с декупаж, огледала и стари снимки в рамки с обков и възглавнички с флорални мотиви. Може също да помислите за смесване на флорални шарки с други елементи, като например птици и пеперуди. А ако искате да добавите и нотка блясък към вашето пространство, може да добавите красив стъклен полилей във винтидж стил.

Когато говорим за ретро стил няма как да пренебрегнем дългите, изящни завеси и деликатните дантелени покривки, изработени от естествени материали. Те подсилват винтидж усещането и ни потапят в онази елегантност, грациозност и спокойна носталгия, които всеки ретро дом трябва да притежава.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply