Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Думата еклектизъм произлиза от гръцката дума eklektikos, която означава „да избереш най-доброто“.
За разлика от някои стилове, които се придържат към строг набор от правила и тенденции, еклектичната визия няма толкова много правила и изисквания. Този стил се характеризира с разнообразие и непредсказуемост. Еклектичният интериорен дизайн е смесица на елементи от множество дизайнерски стилове в едно пространство.
Важно е да се отбележи, че има само едно правило и то е цялостният вид на интериора да не се вписва в нито един отделен стил.

Еклектичният интериорен дизайн е смесица от различни култури и наследства, баланс между старо и ново. Той се основава на мебелите, декорациите, материите, цветовете и стиловете, които харесвате. Това не означава, че еклектичният интериорен дизайн е напълно случаен, той следва основните функции на интериорния дизайн, но без строгите му правила.

Въпреки, че няма строги правила има някои неща, които е препоръчително да присъстват, като например килимите и възглавниците. Дизайнерите съветват килимите да са наслоени, 2 или 3 в една стая, възглавниците също трябва да са няколко, като не е необходимо те да съвпадат по цвят, размер и текстура, важното е да допълнят общия вид на дизайна.

Друг начин, по който можете да експериментирате с наслояването, е да използвате подредени книги, като център на вашата масичка за кафе, добавянето на слоеве в стая с помощта книги, одеяла, възглавници, свещи и др. е добър начин да я направите по-интересна и разнообразна.

Една стенна галерия също е чудесно допълнение в еклектичния дизайн, тя не само ще създаде визуален интерес, към пространството, но е и начин да покажете творчеството си или снимки от личните си преживявания.

Хубавото е да имате еклектичен дом, защото не трябва да се придържате към един стил, което означава, че ако видите мебел или аксесоар, който ви харесва, можете да го използвате в дома си!
Ние в МакHоме разполагаме с множество спални комплекти, подходящи за всеки еклектичен дом, някои от които са “Сахара”, “Кая” и “Аляска”.

Предимството на еклектичния стил е уникалността. Ако погледнете снимки на домове в друг стил, можете да видите общото между всеки отделен дом. Когато погледнете еклектичните домове, единствената прилика между тях е уникалността. Така че не се страхувайте да опитате нещо различно или странно, когато декорирате своя еклектичен дом.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина