Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Идва Коледа, това е времето, в което холът се превръща в най-важната стая в къщата. В него ще създадем спомени, които ще останат за цял живот. Емоциите, които изживяваме ще бъдат запазени на снимки и видеа, за да си ги припомняме години напред. Ето защо трябва да имаме добър фон за тези моменти и е важно в този период холът да е най-празничната зона в къщата.

Героят на всяка Коледа е елхата! За да се вижда добре тя обичайно се слага в средата на стаята, намалявайки свободната площ. Това не е необходимо, тя ще бъде не по-малко красива и въздействаща поставена в близост до стената, така дори ефекта ще е по-голям, защото можем да я превърнем във фокусна точка, от която да тръгне цялата коледна украса.
Ако имате домашни любимци, които карат елхата ви периодично да “припада”, можете да я закачите да виси от тавана, така ще бъде недостъпна за тях и ефектна за вас. Или да я поставите в близост до място, за което ще можете да я завържете. Тогава има опасност да се разделите с някоя друга играчка, но поне елхата ще остане на мястото си. Ако не държите елхата да е голяма, можете да си вземете малка изкуствена, която да поставите в шкаф зад стъкло или в недостъпна за тях ниша. Добро решение е и жива елха в саксия, тъй като пръстта е доста тежка и те трудно биха я обърнали, а и подходящо украсената саксия ще е добро допълнение към коледната визия.

След като вече имаме коледно дърво идва ред на украсата. Тя е строго индивидуална и зависи най-вече от личните предпочитанията, но има коледни цветове, с които никога няма да сгрешите и те са червено, зелено, бяло, злато и сребърно.
В последните години все по-често се налага монохромната (един цвят) декорация, като се залага най-вече на бяло, сребърно и златно. Дори елхите, в този тип декорации са бели или с цвят сребърен бор. Монохромната декорация, основана на бяло е елегантна и красива, сякаш дошла направо от двореца на ледената кралица, но колкото и да е красива тя е някак студена.
Декорацията с включени коледни цветове вкарва в домовете ни магията на Коледа, както и уюта и топлината, от които всички ние се нуждаем, а и децата ни много повече се радват на цветна декорация, тъй като за тях колкото е по-цветен един празник, толкова е по-весел.
Задължително включете и децата си в декорирането на дома, позволете им да се докоснат до празника преди той да е дошъл. Направете ги съпричастни, ангажирайте ги и се вслушвайте в съветите им, детското въображение може да ви изненада и да доведе до неподозирани, прекрасни резултати.

Какво е Коледа без светлини, колкото повече са те, толкова по-празнично ще изглежда домът ви. Не ги слагайте само на елхата, а ги поставете навсякъде, където е възможно. Сложете и коледни лампички тип завеса на прозорците, превърнете хола си в магично място, като декор от коледна приказка.

Всеки знае колко уют и топлина дава живият огън, и че е неизменна част от Коледа, но не във всеки дом има камина, от която той да идва. Тук на помощ идват свещите, които е хубаво да са с аромат на канела и бор, за да допринесат допълнително за магията на Коледа.

Много хора, за да придадат зимна атмосфера в домовете си лепят снежинки по прозорците или ги правят със спрейове и шаблони. Това е красива декорация, която подсилва празничната атмосфера, но създава неудобство, когато дойде време тя да се свали. Има алтернативен вариант, който не само е по-красив и лесен за отстраняване, но и дава възможност декорацията да се използва многократно. Това са трансферните бои за стъкло, които се продават във всички магазини за художествени материали. С тях по шаблон можете да нарисувате всичко, което поискате, а после да го пренесете на прозорец, огледало и на всяко друго място с гладка повърхност.

Освен елхата и декорацията друг важен елемент за комфортна Коледа е диванът, там, където ще прекараме по-голямата част от празничните дни. Ако вашият диван вече е за смяна, остарял е или не е достатъчно комфортен, можете да си направите коледен подарък с един от диваните на МакHоме, например „Моцарт“, „Франк”, “Мамбо”, “Ванина” или “Верона”.
Ако пък нямате нужда от смяна на дивана, направете го част от цялостната декорация на хола, за да не изглежда като “кръпка” в общата картина. За това ако той не е в някой от цветовете на Коледа му придайте коледна визия с тематично одеяло или покривало. Подсилете ефекта му с няколко възглавнички и коледна покривка на масичката пред него. Сложете коледни свещи или свещници върху масата и обособете уютна зона, от която да не ви се става.

Когато елхата е на мястото си, декорацията е готова, пламъкът танцува под звуците на тиха музика, а вие сте се настанили удобно на дивана с чаша хубаво вино и се наслаждавате на сътвореното от вас, можем само да ви пожелаем весела и щастлива Коледа!

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply