Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Цветовете са толкова значими, че за тях се пишат книги, използват се за лечение, за рекламни кампании и за още много неща.
Още древните култури са практикували хромотерапия – използвайки цветове за лечение.
Това е така, защото всеки един цвят провокира определени емоции и чувства, а също така и подсилва, потиска или отключва таланти и умения.
Ето защо е важно, когато избирате цветовете за спалнята тяхното влияние да е съобразено с нейното предназначение.

ИНДИГО

Според значението на цветовете индигото отразява почтеност, преданост, мъдрост, справедливост и безпристрастност. Когато е около нас този цвят развива психическите ни способности, изчиства мислите, освобождава ни от тревоги и страхове и ни кара да се вслушаме във вътрешния си глас.
Индигото стимулира дясното полукълбо на мозъка и творческата активност. Провокира скрити таланти и засилва изявените.
Индигото е и цветът на интуицията и възприятието. Той насърчава дълбоката концентрация по време на медитация, като ни помага да постигнем до по-дълбоки нива на нашето съзнание.
Този цвят често се свързва и със сценичните изкуства, тъй като насърчава художественото мислене и творчеството.

ТЮРКОАЗ

Според психологията на цветовете тюркоазът контролира и лекува емоциите, създавайки емоционален баланс и стабилност.
Този цвят помага да се отворят линиите за комуникация между сърцето и разума.
Тюркоазното ни помага да мислим ясно, което го прави идеалният цвят, когато възникне спешна ситуация.
Тюркоазният цвят е успокояващ и изтънчен, той носи мъдрост, спокойствие, емоционален баланс, приятелство и любов.
Това е цвят, който презарежда духа ни по време на психически стрес и умора, облекчавайки чувството на самота. Трябва само да се съсредоточите върху тюркоазния цвят и ще почувствате моментално спокойствие и ободряване, готови отново да се изправите пред света!

СРЕБРО

От гледна точка на психологията на цветовете, този цвят сигнализира, че е време за размисъл и промяна. Той помага за прочистване и освобождаване от умствени, физически и емоционални проблеми и блокажи, тъй като отваря нови врати и осветява пътя към бъдещето.
Това е цвят, който успокоява, пречиства, провокира интуицията и облекчава физическия дискомфорт.
Сребърният цвят възстановява равновесието и стабилността, предпазва от външна негативност, връщайки енергията обратно към нейния източник.
Със своето успокояващо присъствие и лечебни сили, цветът сребро може да намали както емоционалната, така и физическата болка, ето защо е хубаво в спалнята да имате сребристи елементи, като на спални комплекти „Силвър премиум“ и “Фантазия Бохемия”.

ЗЛАТО

Златният цвят е цветът на успеха, постиженията, триумфа, изобилието, просперитета, лукса, качеството, престижа, изискаността и елегантността. Психологията на този цвят предполага охолство, материално богатство и екстравагантност.
Това е цвят, който се свързва с по-високи идеали, мъдрост, разбиране и просветление. Вдъхновява за по-добро разбиране и себепознание, увеличава състраданието, любовта и щедростта и ни кара да искаме да споделим своята мъдрост и богатство.
Оптимистично и позитивно, златото добавя стил и блясък към всичко, до което се доближи.
Златното заедно с лилавото се свързва с кралските особи, то е и цветът на победителя – медалите за първо място винаги са златни.
Ако искате да сте шампиони в спалнята, можете да го постигнете със спален комплект “Мелиса голд”, който е романтично намигване в златен обков.

Ако искате да научите и за влиянието на други цветове, можете да прочете статиите “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ПЪРВА“, “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ВТОРА” и “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ТРЕТА“.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина