Skip to main content
Оставащо време до края на намалението 23 часа 09 мин 10 сек

Цветовете са толкова значими, че за тях се пишат книги, използват се за лечение, за рекламни кампании и за още много неща.
Още древните култури са практикували хромотерапия – използвайки цветове за лечение.
Това е така, защото всеки един цвят провокира определени емоции и чувства, а също така и подсилва, потиска или отключва таланти и умения.
Ето защо е важно, когато избирате цветовете за спалнята тяхното влияние да е съобразено с нейното предназначение.

ИНДИГО

Според значението на цветовете индигото отразява почтеност, преданост, мъдрост, справедливост и безпристрастност. Когато е около нас този цвят развива психическите ни способности, изчиства мислите, освобождава ни от тревоги и страхове и ни кара да се вслушаме във вътрешния си глас.
Индигото стимулира дясното полукълбо на мозъка и творческата активност. Провокира скрити таланти и засилва изявените.
Индигото е и цветът на интуицията и възприятието. Той насърчава дълбоката концентрация по време на медитация, като ни помага да постигнем до по-дълбоки нива на нашето съзнание.
Този цвят често се свързва и със сценичните изкуства, тъй като насърчава художественото мислене и творчеството.

ТЮРКОАЗ

Според психологията на цветовете тюркоазът контролира и лекува емоциите, създавайки емоционален баланс и стабилност.
Този цвят помага да се отворят линиите за комуникация между сърцето и разума.
Тюркоазното ни помага да мислим ясно, което го прави идеалният цвят, когато възникне спешна ситуация.
Тюркоазният цвят е успокояващ и изтънчен, той носи мъдрост, спокойствие, емоционален баланс, приятелство и любов.
Това е цвят, който презарежда духа ни по време на психически стрес и умора, облекчавайки чувството на самота. Трябва само да се съсредоточите върху тюркоазния цвят и ще почувствате моментално спокойствие и ободряване, готови отново да се изправите пред света!

СРЕБРО

От гледна точка на психологията на цветовете, този цвят сигнализира, че е време за размисъл и промяна. Той помага за прочистване и освобождаване от умствени, физически и емоционални проблеми и блокажи, тъй като отваря нови врати и осветява пътя към бъдещето.
Това е цвят, който успокоява, пречиства, провокира интуицията и облекчава физическия дискомфорт.
Сребърният цвят възстановява равновесието и стабилността, предпазва от външна негативност, връщайки енергията обратно към нейния източник.
Със своето успокояващо присъствие и лечебни сили, цветът сребро може да намали както емоционалната, така и физическата болка, ето защо е хубаво в спалнята да имате сребристи елементи, като на спални комплекти „Силвър премиум“ и “Фантазия Бохемия”.

ЗЛАТО

Златният цвят е цветът на успеха, постиженията, триумфа, изобилието, просперитета, лукса, качеството, престижа, изискаността и елегантността. Психологията на този цвят предполага охолство, материално богатство и екстравагантност.
Това е цвят, който се свързва с по-високи идеали, мъдрост, разбиране и просветление. Вдъхновява за по-добро разбиране и себепознание, увеличава състраданието, любовта и щедростта и ни кара да искаме да споделим своята мъдрост и богатство.
Оптимистично и позитивно, златото добавя стил и блясък към всичко, до което се доближи.
Златното заедно с лилавото се свързва с кралските особи, то е и цветът на победителя – медалите за първо място винаги са златни.
Ако искате да сте шампиони в спалнята, можете да го постигнете със спален комплект “Мелиса голд”, който е романтично намигване в златен обков.

Ако искате да научите и за влиянието на други цветове, можете да прочете статиите “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ПЪРВА“, “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ВТОРА” и “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ТРЕТА“.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply