Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Камъкът е материал, използван от човека още от древни времена, той е бил един от най-популярните и разпространени строителни материали в екстериора и интериора на сградите. Устоял е проверката на времето заради своята издръжливост и визуална привлекателност.
Това, че влиза все по-често в домовете ни, може би се дължи на желанието ни да се свържем с природата или на факта, че се вписва в почти всеки интериорен стил и разнообразието му от цветове и текстури обогатяват всеки дизайн.

Интегрирането на камък в интериора неизбежно ще внесе промяна в стила на даденото помещение. Най-добрият начин да се получи баланс е като се съчетаят модерността със селските, традиционните и дори еклектични нотки.
Много е важно да знаем, че освен уют, камъкът може да внесе и хлад, ако не е добре балансиран. За да омекотим студенината му и да подсилим привлекателността му е добре той да бъде комбиниран с дърво.

Вътрешните каменни стени придават уникален характер на всяка стая. Ако искате да създадете уютна и привлекателна спалня, която да ви доближи до природата, то камъкът в нея трябва да е в комбинация с мебели в натурални нюанси, (като спални комплекти “Сарагоса натура”, “Монарх” и “Кая”) а тъканите и аксесоарите да са от естествени материали. Ако пък сте почитатели на съвременния интериор, камъкът несъмнено ще подсили изчистените линии на дизайна, ще внесе текстура и ще му придаде допълнителна привлекателност.

За холовото пространство каменната стена може да е чудесна фокусна точка. Ако имате камина в хола и изградите каменна стена зад нея тя не само, че ще привлича погледите, но и ще предостави допълнителна топлина в помещението. Тъй като дори и след като камината е загаснала стената ще продължи да излъчва топлина.
Вътрешните каменни стени, освен че имат уникална текстура, са невероятно издръжливи и със страхотни изолационни свойства. Камъкът е устойчив на температурни промени и за това е идеалният избор за „горещи точки“ като камини.

Това че е устойчив на температурни промени го прави и добро решение за външни стени, които образуват конденз.
Освен, че е температурно устойчив той е устойчив и на влажност, износване, мухъл и гъбички, а също така не гние, не задържа миризми и има най-дълъг живот от всеки друг материал, което го прави най-добрия материал както за екстериора, така и за интериора.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина