Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Да имаш голяма спалня е лукс, но също така е и голямо предизвикателство. Когато всичко, от което се нуждаете в спалнята е легло, гардероб, нощни шкафчета и евентуално скрин, какво правите с оставащото пространство?
Декорирането на голяма спалня се нуждае от деликатен баланс. Твърде много мебели и декорации могат да я накарат да се усеща претрупано, а твърде малкото могат да я превърнат в студено и неприветливо място. Ето защо, трябва да се намери идеалният баланс, който да накара вашата голяма спалня да изглежда уютна, приветлива и релаксираща.

Създайте в спалнята си зони. В зависимост от това колко място имате, добавете няколко удобни стола или малък диван с малка масичка. Така ще имате уединено място за сутрешното си кафе или такова, на което просто да седнете и да се отпуснете. Не само, че е чудесно място за почивка, но може да ви послужи и да поставяте там декоративните възглавнички от леглото.
Освен релакс зона може да създадете и зона за суета, това е добър вариант за домове, чиито спални са големи, а в същото време нямат достатъчно място в банята.
Ако създадете повече от една зона в голямата спалня, тя няма да “поглъща” леглото и да го кара да изглежда малко.

Залепете тапети на стените в спалнята. Тапетът има способността да “затопля” пространството и го кара да изглежда по-интимно.

Сложете голям килим, за да дефинирате пространството. Той ще действа като добър основен слой за останалата част от стаята и ще внесе необходимия уют и топлина.

Тъмните цветове са склонни да абсорбират повече светлина от по-светлите и ярки цветове, в голямата спалня, можете да играете спокойно с по-тъмни нюанси, без тя да се усеща клаустрофобична.

Голямата стая изисква големи мебели за мащабиране, като спални комплекти “МАВРИЦИЙ”, “БРУНЕЙ БАРОК” и “РОМАНС ГРЕЙ”. Никога не поставяйте малки мебели в голяма стая или те ще изглеждат още по-малки отколкото са в действителност.
Докато за по-малките стаи се избират по-ниски легла, тъй като те имат способността да направят стаята да изглежда по-голяма, големите стаи се нуждаят от легла с по-голяма височина, за да балансират пространството.
Друг начин да добавите топлина и уют в спалнята е леглото ви да е с голяма, комфортна тапицирана табла. Големите тапицирани табли, освен, че внасят уют и топлина имат и способността да поглъщат звука, което е допълнителен плюс.

Ако сте решили да се придържате към монохроматична цветова схема в стаята, не се страхувайте да смесвате нюанси, шарки и текстури. Наслояването на тези различни дизайнерски елементи добавя дълбочина и визуален интерес към стаята, което я кара да изглежда по-уютна, завършена и сплотена, а не голяма и студена.

Растенията са чудесен начин да внесете красота и живот в спалнята.
Може и да обособите специална зона за тях, нещо като мини градина в спалнята. Така не само ще запълните празното пространство, но и ще се радвате на красива и уютна спалня с пречистен от растенията въздух, който ще подобри сънят и здравето ви.
Ако ви е интересно кои растенията са подходящи за спалнята и как те ни влияят, можете да прочетете статиите “СЕДЕМ РАСТЕНИЯ, КОИТО ЩЕ ПРЕОБРАЗЯТ ВСЕКИ ДОМ” и “ЗАЩО ДА ДЕКОРИРАМЕ ДОМОВЕТЕ СИ С РАСТЕНИЯ”.

Никога не можете да имате твърде много възглавници! Направете голямата спалня привлекателна, като наслоите множество различни по големина, форма и цвят възглавници. Поставете ги навсякъде, където има възможност, а накрая хвърлете няколко на пода при цветята, за да посядате край тях и се наслаждавате на красотата и енергията им.

Най-хубавото при декорирането на голяма спалня е, че имате както достатъчно пространство за обособяване на отделни зони, така и свобода за смесване на различни цветове, модели и текстури.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина