Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Хигиена на съня означава да имате, както благодатна за сън среда, така и ежедневни процедури, които насърчават добрия сън.
Получаването на здравословен сън е важно, както за физическото, така и за психическото здраве, той подобрява производителността и цялостното качество на живот. Всички хора се нуждаят от добър сън, а хигиената на съня играе ключова роля за постигането на тази цел.
За всеки човек хигиената на съня е различна, но тя има няколко общи основни елемента.

Първото нещо, което трябва да направите е да прекарате последния половин час, преди да заспите без никаква електроника. Това е така, защото синята светлина, излъчвана от вашите устройства, всъщност ви държи будни, вместо да ви подготвя за сън. Ако се налага да оставите устройството включено цяла нощ, коригирайте настройките му, за да преминете към „нощен режим“. Това ще замени синята светлина на екрана с по-успокояваща жълта. Ако оставите през нощта телефона или таблета да се зарежда направете го на недостъпно място. В случай, че получавате известия ако сте забравили да изключите звука това със сигурност ще попречи на добрия ви сън. Най-добрия вариант, за да се избегне това е да си изградете навик преди лягане да прибирате устройството в нощно шкафче или скрин. Такива каквито имат спални комплекти „ОРФЕЙ”, „МИЛАНО“, “АРКАДИЯ” и всички други спални комплекти на МакHоме .

Значителна част от хигиената на съня е свързана с истинската хигиена. Установете хигиенна рутина, която да изпълнявате всяка вечер. Вземете душ, измийте си зъбите, нанесете овлажняващ крем, облечете се с удобна пижама, направете всичко онова, което ви кара да се чувствате спокойни и готови за лягане.
Отделете време, за да установите най-добрата рутина за вас и не забравяйте, че подготовката за лягане е също толкова важна, колкото и времето, което прекарвате в подготовка за деня всяка сутрин.

Преди да тръгнете към страната на сънищата е добре да прекарате няколко минути разхождайки се из дома си и да върнете всички нещата по местата им. Кажете и лека нощ на децата си, погалете домашните си любимци, проверете дали сте им оставили вода, напишете списък със задачите си за следващия ден и чак тогава си легнете. Така преди заспиване няма да имате чувството за нещо несвършено, което да наруши съня ви.

Много хора имат проблем с бързото заспиване и нужда на преход от деня към съня. Тези хора трябва да си подсигурят книга, списание или дневник, който да седи в близост до леглото. Всяка вечер, преди да затворят очи и да се помъчат да заспят, е хубаво да прекарват няколко минути в четене или писане. В повечето случаи това води до унасяне и така прехода от деня към съня ще стане по-плавен и лесен. Сладки сънища!

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина