Skip to main content
Оставащо време до края на намалението 16 часа 55 мин 26 сек

Чрез проследяване положението на звездите Древните хора са използвали астрологията, за да получават информация за бъдещето и времето.
В днешни дни чрез астрологията се определя и характерът, предпочитанията и вкусовете на хората от всеки един зодиакален знак.
Интериорният дизайн не прави изключение!

Ако ви предстои обзавеждане на ново жилище, или планирате обновяване на старото се запознайте с най-подходящите интериорни стилове според вашия звезден знак.
В 12 отделни статии ще разгледаме интериорните предпочитания на всички зодии.

Десета част – Скорпион

Скорпионът е най-загадъчния и сложен знак в астрологията. Той е с огромна мистериозна сила, което прави невъзможно игнорирането или пренебрегването му. Скорпионът никога не се разкрива напълно и това го прави изключително съблазнителен и омагьосващ.
Поради невероятната си страст и сила, често го бъркат с огнен знак. Всъщност е воден знак, който черпи силата си от психическата и емоционална сфера.
Скорпионът е подвластен на Плутон, планетата, която управлява както разрушаването, така и трансформацията.
В някои дни енергията на Скорпиона е амбициозна и примамлива, в други сенчестата му страна се проявява под формата на непреклонно желание за контрол.
Носителите на този знак са хора, които знаят какво искат и не се страхуват да работят усилено, за да го постигнат.
Когато изграждат връзки, те демонстрират несравнима съпричастност, дълбочина и ангажираност, които озаряват дори най-тъмните части на магическата им психика.
Същата задълбоченост и твърдост, която Скорпионите притежават може да бъдат видяна и в домовете им.

За да се чувства добре Скорпиона цялата му къща трябва да бъде обединена от един-единствен стил. От съществено значение е да се създаде усещане за поток и повторение между всички пространства, което подсъзнателно е свързано с дълбочина и безкрайност.

Що се отнася до цвета, трябва да изберат нюанси от светлосиво до черно, мастилено синьо, тъмносиньо, тъмнолилаво и червено. Черното и лилавото се считат за цветовете на Скорпионите и са свързани с дълбочината на Вселената.

Мебелите в дома на Скорпионите е желателно да са масивни и висококачествени, защото те не биха се задоволили с нищо второстепенно, както в живота така и в обзавеждането.
Нуждаят от място, което да е достатъчно мистериозно, за да ги тласка да отключат психиката си. Такова, което да бъде лично, интимно, очароващо и впечатляващо всички, които се осмелят да влязат в него. Ние можем да им помогнем в това начинание с нашите спални комплекти “Теодора”, “Пабло Неро” и “Пабло”, които напълно покриват високите изисквания на Скорпионите.

Светлината в домовете им също трябва да е мистериозна. Най-добре да идва от множество светлинни източници, а не само от един голям.
Може да е под формата на нощни лампи и свещи, които да хвърлят дълбоки сенки и да придават на стаята нотка на мистерия.

Като воден знак Скорпионите имат нужда да са близо до водата, която да успокоява интензивните им настроения. Тя може лесно да влезе в дома им под формата на аквариум или дзен фонтан.

Тъй като Скорпионите лесно се депресират и са склонни да се изолират, в дома им трябва да кипи живот отвсякъде, множество растения и няколко домашни любимци ще направят чудеса за душевния им мир.

За Скорпиона няма нищо по-голямо от мистерията и тайната, така че те се крият във всяко кътче на дома му.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply