Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Повечето от нас може да не се замислят за силата на цветовете, но това ни засяга пряко всеки ден. Цветовете могат да повлияят на настроенията, мислите и емоциите ни. Някои от тях имат способността да предизвикат положителни, а други отрицателни чувства, за това е важно да ги избираме разумно, най-вече, когато става въпрос за декориране на спалнята.
Изборът на цветове не е труден, стига да се снабдим с основна информация за цвета и неговите ефекти. Цветните тенденции идват и си отиват, така че не е нужно да се притеснявате за това. Важното е цветовете, които изберете да предизвикват онези чувства и емоции, които желаете да изпитвате.

Червено

Червеното е може би най-стимулиращият цвят, той е чудесен за повишаване на енергията и пробуждане на любовта и страстта. Този цвят има способността да провокира разговорите и креативността. Така, че ако имате бюро в спалнята си или често учите на леглото, този нюанс може да ви вкара в правилното настроение.
Червеният цвят е много интензивен за това е хубаво да се използва пестеливо в спалнята, една акцентна стена е достатъчна, за да ви зареди с енергия. Ако прекалите с него има опасност да нарушите добрия си сън.
Тези, които харесват червения цвят, са страстни, енергични и смели натури.

Лилаво

Когато мислим за лилави спални, обикновено си представяме по-светли нюанси като люляк, лавандула и глициния. Тези лилави тонове ни карат да се чувстваме спокойни, добре отпочинали и с пробудено въображение. По-светлите лилави нюанси, подобно на зелените, имат успокояващи и ревитализиращи качества. Именно такива са и спални комплекти “Носталгия”, „Теменуга” и “Фантазия”.
Хората, които обичат лилаво, са склонни да бъдат креативни, мъдри и романтични.
Това е цветът на кралете, лукса и богатството.

Оранжево

Яркият портокалов цвят е известен с това, че символизира баланс, топлина, жизненост и ентусиазъм. Това е перфектен цвят за тези, които
имат по-активен нощен живот в спалнята. Той е и за ранобудните хора, без проблеми със заспиването. Ярките портокалови нюанси са чудесни за стимулиране на ума и ни карат да започнем деня си с ентусиазъм.
Привържениците на оранжевия цвят, са приятелски настроени и се разбират с всички.

Ако искате да разберете как влияят синият, зеленият, жълтият и белият цвят можете да прочете статията “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ПЪРВА“.

Ако сте наясно какви чувства и емоции искате да изпитвате във вашата спалня ви остава да я декорирате така, че да ги провокирате всеки път, когато сте в нея.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply