Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Индустриалният стил черпи вдъхновение от складове, фабрики и други промишлени структури. В последните години този стил намира все по-голямо приложение сред младите модерни хора. Той е най-лесно приложим в нови сгради на груб строеж. Тъй като оригиналните архитектурни характеристики на сградата, като греди на тавани, подове от цимент и тухлени стени са в основата за изграждане на този стил. В индустриалния стил откритата вентилация, каналите и тръбите не са неприятни дефекти, а уникални акценти, които трябва да бъдат подчертани.

Нюансите в него са базирани на сурово или лакирано дърво, метал, бетон и кожа. Кафяви, черни и сиви цветове са основата, върху която да бъдат изградени акцентните цветове. Ярките цветове не липсват напълно, но те присъстват под формата на малки декоративни елементи и аксесоари.

Металът играе основна роля в този стил, металните мебели и декор често действат като фокусна точка в индустриалните пространства. Те могат да са под формата на осветителни тела, мебели с метални крака, метални кошници за съхранение, рафтове с метални рамки и метални стенни изкуства. За да не изглежда твърде стерилен дизайна трябва да се смесват материалите. Например, ако масата е с метални крака трябва да е с дървен плот, а металните столове да са покрити с кожени калъфи.

Кожата също има важно място в пространствата изградени в индустриален стил. Тя олицетворява същността на индустриалния стил, който се състои в това да вземете нещо старо и да му дадете нов живот и цел. Помислете за обзавеждането на вашето индустриално жилищно пространство с уютен кожен диван или кожени столове с метални крака. Ако не искате твърде много кожа, достатъчен е и някой, друг кожен пуф.

Може да изглежда не на място в концепцията, но изкуствената овча кожа или килимче може да бъде едно от най-добрите допълнения към индустриалното пространство, тъй като може да добави мекота и текстура към голите подове.

Въпреки че аксесоарите и декорът не са абсолютно необходими за усъвършенстване на индустриалния външен вид, те могат да обвържат едно пространство и да му придадат индивидуалност.
Аксесоарите в индустриалния стил са предимно винтидж. Те могат да са метални поставки за свещи, антични на вид часовници, глобуси, пясъчни часовници, стари книги и др.
Що се отнася до стенното изкуство, индустриалният стил благоприятства копия от стари дизайни. Състарените чертежи, схеми, картини и винтидж плакати изместват абстрактните и цветни картини и снимки.
За повече текстура в дизайна можете да поставите и стари регистрационни номера и упътващи табели и знаци.

Ако сте решили да наложите индустриален стил в дома си, но нямате необходимата основа, като открити тухли, тръби и тавани с греди можете лесно да го постигнете с няколко допълнения. В хола можете да поставите няколко електрически крушки с открити нишки и да залетите тапет с тухли на стената. Кухнята и трапезарията ще придобият индустриален стил, ако вкарате повече метал в посудата, смените столовете с метални и закачите стари метални табели по стените. А спалнята може да придобие индустриален стил с някои от нашите спални комплекти като “Мавриций”, “Монарх” или с други спални комплекти, покриващи изискванията за дизайн и цветове на този стил.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина