Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Зеленият цвят се свързва с естествения свят, жизнеността, свежестта, здравето и младостта, зеленото е плод на комбинацията от успокояващото синьо и енергизиращото жълто.
В миналото земята и нейната изобилна зеленина са ни обличали, хранили, подслонявали и предпазвали от болести. За съжаление в днешно време хората прекарват 87% от живота си на закрито. Въпросът е как можем въпреки живота си на закрито да върнем природата в него.

Затворете си очите и си представете място, на което бихте се чувствали най-спокойни. Градски пейзаж ли беше или равен пустинен? Вероятно не! Голяма част от хората ще си представят планинска гледка, изобилстваща от зеленина. В инстинктивния ни ум мислите за спокойствие се асоциират с растителния свят и неговата зеленината.
Растенията и вътрешната зеленина отдавна са основен елемент в добрата дизайнерска естетика, защото те помагат да се повиши визуалната привлекателност на всяко пространство, като добавят цвят, аромат и красота към всяко помещение.

Честото излизане сред природата подобрява и защитава психичното ни и физично здраве. Проучвания показват, че 5 мин. сред природата могат да подобрят настроението и самочувствието ни.

Наличието на декоративните растения в болничните стаи подобрява здравните резултати на пациентите, възстановяващи се след операция. Болните показват по-ниски показатели на кръвно налягане и по-ниски нива на болка и тревожност. Същите пациентите споделят, че растенията озаряват околната среда, намаляват стреса и им помагат да развият по-положителни впечатления от болничните служители.

Има погрешно схващане, че през зимата се разболяваме от настинки и грип от студа навън. Разболяваме се, защото нивото на вътрешните замърсители на въздуха е повишен, тъй като циркулацията му е намалена. Замърсяването на въздуха в помещенията може да увеличи риска от инсулт, исхемична болест на сърцето, респираторни инфекции и дори от рак на белия дроб.

Стайните растения подобряват със 75% качество на вътрешната среда, като намаляват всички видове замърсявания на въздуха, абсорбират токсичните емисии, абсорбират шума и дори стабилизират влажността.

Наличието на растения в помещението могат значително да помогнат за подобряване на цялостното ни здраве, щастие, спокойствие, производителност и умение за запаметяване.

Нуждата от растения е ясна, остава въпросът кои са най-подходящи за нашия дом и офис.
Разбира се това е строго индивидуално и се определя от предпочитанията и ползите, които искаме да получим от тях.
Вариантите са безкрайни и всеки може да намери подходящото за него растение, ако все пак се затруднявате при избора можете да прочетете статията “Седем растения, които ще преобразят всеки дом“.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина