Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Когато разполагаме с едно общо пространство за трапезария и хол, трябва да внимаваме при избора на мебели, за да не се получи претрупване. Подходящите мебели могат да ни послужат, като естествен разделител между двете зони, ако искаме мястото, където се храним да бъде различно от мястото, където си почиваме. Правилният избор на мебели и тяхното позициониране може да създадете функционална и симбиотична връзка между двете пространства.

Холовият диван, поставен стратегически със задната част към трапезарията, служи като перфектния разделител на стаята, без да създаде импровизирана стена, която да разруши вашия ефирен, отворен план. Най-добре той да е ъглов, като „Моцарт“, „Франк 2“, “Мамбо” и “Ванина”. Ъгловият диван ще подсили усещането на разделение и ще внесе повече комфорт в дома ви.

Добавянето на килим към пространство носи топлина, вкарва цвят и уют, но и прави чудеса при разделянето на пространства. Килимът визуално създава граници, показващи на вас и вашите гости къде започва холът и къде свършва трапезарията. И тъй като пазара е пренаситен с различни форми и размери, винаги можете да намерите най-подходящия за вас.

Етажерките никога не са в повече, особено когато са настолни и могат да послужат и като разделител на пространството. С тях лесно се обособяват зони, без да се нарушава въздушния поток. Усещането за отделни стаи ще се подсили, ако от страната на трапезарията се поставят предмети типични за трапезарно пространство – а от страната на хола такива за холово. Дори да не поставите тематични предмети и аксесоари настолните етажерки си остават добро решение за разделяне на пространството

Добавянето на аксесоари също може да обособи отделни зона в общото пространство. Например, по една висяща лампа над масата за хранене и над холовата маса ще направи всяка една от зоните персонализирана, чрез собственото им осветление.

Акцентна стена с различен цвят в хола и/или акцентна стена с тапет в трапезарията ще придаде на съответното пространство собствена идентичност.

Преди да започнете с разделянето на помещението и да се ангажирате с окончателен дизайн не забравяйте да направите измервания.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply