Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Спалнята за малките деца е универсално пространство, което ще се използва за много повече неща, а не просто за сън.
Когато проектирате детската стая е от съществено значение да създадете пространство, което да расте заедно с детето. Това е място, което освен красиво и удобно трябва да е и достатъчно адаптивно, за да устои на желанията и нуждите на вашето дете.
Възможностите за обзавеждане на детска стая са безкрайни и днес ще се спрем на някои от тях, които освен, че ще осигурят комфорт ще ви спестят и средства.

Тематичните детски стаи са доста привлекателни, една пиратска или принцеска стая може да звучи очарователно, но реалността е, че децата скоро я надрастват. Например, малко ви дете сега е голям фен на русалките, но след известно време ще загуби интерес и ще бъде привлечено от нещо коренно различно. Така че замислете се, преди да започнете да рисувате русалки по стените или ще се наложи не след дълго да пребоядисвате.
Като поддържате интериора прост и стените чисти от наситени цветове, ще осигурите на вашето мъниче неутрално, празно платно, което може да се адаптира към променящия му се вкус. Неутралните пространства могат лесно да бъдат актуализирани с растежа на детето ви, което осигурява по-дълъг период от време, преди да се наложи пребоядисване. Въпреки, че предлагат по-голяма гъвкавост, заслужава да се спомене, че по-светлите, неутрални цветове се замърсяват по-лесно. Можете да се борите с това, като използвате бои подходящи за миене.
Това, че една стая е боядисана в неутрални цветове не означава, че трябва да е скучна. Можете да използвате различни аксесоари, възглавнички, картини, стикери за стена, играчки, шарени одеяла и закачалки, различни текстури и успешно да персонализирате спалнята за вашето дете.
Ако поставите една черна дъска на стената и дадете на детето си свободата да създава собствено изкуство успешно ще го включите в декорирането на собствената му стая.
Докато детето расте и вкусовете му се променят всички тези неща могат да се премахнат и заменят с нещо по-подходящо за възрастта му.

Най-доброто, което можете да дадете на детето си, при проектирането на спалнята му е пространство за игра, творене и учене. Не забравяйте да му осигурите отворено пространство на пода, децата обичат да играят там. Подходящите за деца рафтове, скрин или кошници за съхранение на играчки ще помогнат стаята да е по-просторна и подредена, а и ще възпитат на ред малкия и собственик.
Можете дори да направите и гардероба достъпен за вашето мъниче.

Не е тайна, че децата израстват доста бързо, следователно може да бъде лоша инвестиция в скъпи мебели, когато знаете, че те ще ги надраснат за кратко време.
За радост има решение. Помислете за инвестиране в креватче със свалящи се страни за вашето бебе, което може да се превърне в легло за малко дете, а по-късно да се трансформира в място за сядане на порасналия ви наследник.

Да накарате децата да заспят, е истинско предизвикателство, а ако осветлението не е правилно става мисия невъзможна.
Използвайте затъмнени завеси, за да сте сигурни, че стаята е достатъчно тъмна, особено през летните нощи, когато денят е по-дълъг.
Естествено е малките деца да се страхуват от тъмното, нощната лампа може да осигури успокояваща, мека светлина и да помогне на детето ви лесно да се придвижи, ако му се наложи да стане през нощта.
Осветлението може да бъде и чудесно забавление ако в декора му включите нощна – проектор лампа.

Обзавеждането на детска стая винаги е предизвикателно, емоционално и забавно, но най-важното нещо, преди да го започнем, е да гледаме в перспектива. Точно поради тази причина в МакHоме създадохме детско обзавеждане “Сиси”, което да отговаря на нуждите на малки и пораснали принцеси, с него малкото ви момиченце ще е като в приказка, а вече порасналата тийнейджърка ще има всичко необходимо за личния и комфорт и израстване.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply