Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Възхитителен ретро чар, хармонични линии и спокойна палитра, един причудлив триумф както на уюта, така и вечната елегантност – това е състареният шикозен декор.
Този стил е особено популярен през втората половина на 80-те и през 90-те години, както и в момента.
Състареният шик декор е интериорен стил, който се фокусира върху винтидж мебели, изобилие от бели и флорални щампи и естествени материали.

Декоративният изтъркан шик декор съчетава удобствата и уюта на селските интериорни стилове и причудливата елегантност на френския ретро стил.
Той черпи вдъхновение от античния френски дизайн, но за разлика от стиловете за даден период, той не се фокусира върху определен век или десетилетие, напротив, насърчава еклектична смесица от мебели, елементи и предмети от различни такива.
Това е деликатен и възхитително женствен стил, който води до успокояващо и ефирно усещане, благодарение на фокуса върху бялото.
Забравете за тъмните и наситени нюанси! Декоративният шик декор в основата си е предимно бял, от сигнално бели през слонова кост до кремавобели нюанси.
Тъй като изцяло бялата стая ще изглежда прекалено стерилна трябва да я балансирате с други нюанси, които характеризират този стил, а именно пастелните цветове.
Експериментирайте с деликатни нюанси като розово, ментово зелено, лавандулово и пудрено синьо .

С този стил можете да прикриете несъвършенствата, независимо дали това е наранен ръб на мебел или обезцветена врата.
При него не е необходимо да събирате колекция от автентични мебели и елементи, можете да намерите нови артикули, направени да изглеждат по този начин, или да придадете на съществуващите си мебели изтъркано шикозно усещане с правилната боя.

Цветята са изключително специален елемент при този стил, както прясно набрани букети, украсяващи дома ви, така и флоралните щампи. Те присъстват навсякъде, където можете да ги поставите от вашите завесите, възглавници, спалните принадлежности до декупаж върху мебели, прозорци и врати. Цветята ще добавят деликатен контрастен щрих към белия, неутрален фон и ще обогатят дизайна.

Тапетът е друг традиционен елемент за изтъркания шик дизайн, особено когато включва цветя или други естествени елементи и декоративни шарки.

При изтъркания шик декор най-важното е да се опитате да мислите отвъд съвременните тенденции, тъй като това ще ви позволи да се наслаждавате на новия си състарен шикозен дом още много години.

Ако искате дом изпълнен с уют, елегантност, ефирност и позитивизъм то този стил е именно каквото ви трябва, а ние сме се погрижили да ви помогнем да го осъществите с нашите спални комплекти “Кая антик” и „Кенди 2

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина