Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

От всички стаи в дома спалнята е най-интимното и любимо място. Тя е нашето убежище, мястото, в което се чувстваме защитени, отдаваме се на чувства и емоции, правим анализ на отминалия ден и се зареждаме за следващия. За да се чувстваме още по-комфортно никога не е излишно да се направят някои промени, които да подобрят визията и енергията на спалнята. Днес ще се спрем на няколко трика, които да приложите в дизайна на спалнята, за да стане тя още по-приветлива и уютна.

Нека започнем с подовите настилки. Има голямо разнообразие от идеи и опции за тях. Например спалнята може да е само на бетон, ако стила, който искате да наложите го позволява. Трябва само да се внимава, защото този тип настилка не се препоръчва за места с по-студен климат. Плочките също са опция, но те също като бетона внасят хлад в помещението и са най-вече за места с по-топъл климат. Дървеният паркет има дълбочина и топлина, които добавят красота към всеки стил, но е доста скъп и труден за поддържане. Той успешно може да бъде заменен с ламиниран паркет, който е по-евтин и лесен за поддръжка.
Най-добрият избор е строго индивидуален, той зависи от вида, който искате да постигнете, климата на района, в който живеете, размера и оформлението на вашата спалня, както и от вашия бюджет.
Каквато и подова настилка да изберете хубаво е тя да е покрита с килим. Килимите, освен, че абсорбират звука и внасят уют ще превърнат вашата спалня в топъл оазис през студените сезони.

Едно от най-важните неща за дизайна на спалнята е планирането, то не идва интуитивно на всеки, тъй като пространствената организация може да бъде твърде сложна за някои хора. Първо нещо при планирането е да измерите стаята си. Ще трябва да сте наясно с квадратурата – височина от пода до тавана, дължина на стените, както и с разположението на прозорците и вратите. Това всъщност е първата стъпка за перфектен дизайн, тъй като ще ви даде представа за пространството и как мебелите ще се поберат в него.

След като знаете размерите на стаята си и сте поставили настилките, определете стила мебели за своята спалня. Ако сте мечтали за елегантна и луксозна спалня можете да разгледате спални комплекти “Носталгия”, „Силвър империал“. Ако пък сте ценители на изчистените линии сигурно ще ви хареса спалният ни комплект “Мавриций”, ценителите на състарения шикозен декор могат да се насладят на нашата “Кая антик” .

Доброто осветление е ключов елемент във всяка стая, особено в спалнята. За спалнята е препоръчително светлината да идва от няколко източника, за да се създаде многопластова и релаксираща атмосфера. Те могат да са стенни, подови, настолни или лампи от тавана, но задължително трябва да са повече от две.

Както споменахме по-рано, спалните са нашите убежища и трябва да са рай за добри вибрации, почивка и релаксация. Така че, що се отнася до декорациите е важно да намалите разсейването до минимум. Неутралните нюанси може да са много добър избор, ако се опитвате да постигнете релаксиращо настроение. За тези от вас, които искат весела, изпълнена с живот стая, могат да обмислят добавянето на цветна сцена или цветен спален комплект, но не с прекалено ярки, сигнални цветове, защото това би имало ободряващ ефект.

В допълнение към цветовете, има и друг инструмент, с който можете да играете, докато декорирате стаята, това са текстурите. От ефирните и плътни завеси за прозорци през меките чаршафи и килими, наслояването с текстури е един трик, с който ще добавите допълнителен комфорт към стаята.

Независимо кой стил ще изберете и как ще декорирате спалнята си най-важното е крайният резултат да ви кара да се чувствате добре, да заспивате и се събуждате с усмивка.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина