Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Средиземноморският стил в интериорния дизайн се характеризира с проста и романтична естетика на страните от Южна Европа. Светли и топли тонове в цветовата схема и широко използване на естествени материали, като керамика, теракота, дърво, ратан, ковано желязо, лен и памук. Дизайнът съчетава смелост, простота и удобство. Ако искате да запълните жилището си със слънчевата романтика на Испания, изобилието от топли цветове на Италия и морската свежест на Гърция, декорацията в средиземноморски стил със сигурност ще ви помогне в това.

Ежедневието на южния бряг на Европа е изпълнено със спокойна и весела атмосфера, което е отразено в дизайна на този стил, от леки небрежни изчистени мебели до масивни такива, елементи от ковано желязо и каменни декоративни акценти. Техните естествени, студени тонове се декорират с ярък текстил, под формата на възглавници, килими, завеси, спално бельо и др.
Завесите са от лека, ефирна материя, за да олекотят декора.
Всяка държава в този регион има своя типична цветова палитра, материи и текстури в дизайна, но въпреки това те имат много общи черти.

Ключът към пресъздаване на атмосферата на този романтичен стил е правилният избор на цвят за стени, подови настилки, мебели и тъкани. Можете да се вдъхновите от бялата пяна на вълните, сините, тюркоазно – изумрудени нюанси на морето, ярките розово – червени цветове от цъфтежа на растенията, топлите пясъчни нюанси на брега, зелено – кафявите от трепета на маслиновите дръвчета и жълтите от яркото средиземноморско слънце.

Таванът трябва да е висок, в идеалния случай украсен с масивни дървени греди.
Тапетите и лампериите не са типични за къщите на южното крайбрежие.
Достатъчно е само да боядисате стените в светли тонове и началото за изграждане на средиземноморски декор е готова.
Когато избирате аксесоари, трябва да внимавате те да са и функционални, в противен случай рискувате да претоварите интериора с ненужни детайли. Средиземноморският стил не понася твърде много неща, той е известен със своята непретенциозна красота, функционалност и ефирност.
Дизайнът в този стил изглежда по-завършен, ако в него присъстват мозаечни елементи. Ако искате да оставите личен принос в декора можете да си направите сами мозайка. Имате нужда само от малки или натрошени керамични плочки или парченца от огледало, подходящ материал за залепване и много фантазия и желание. Тя може да бъде интегрирана както на стена, плот или пано, така и на вази, купи, шишета и др.

Растенията са неизменна част от южното крайбрежие, почти няма дом, в който да не присъстват лимоново и портокалово дръвче и типичния за този регион декоративен храст Бугенвилея. За щастие тези красиви растения ги има и на българския пазар и могат да бъдат финалния щрих на всеки средиземноморски стил.

Ако сте решили да наложите в дома си средиземноморски стил но все още нямате избран спален комплект то в МакHоме можем да ви предложим богат асортимент от спални комплекти за всеки стил и вкус, някои от които са „Кенди 2”, „Камелия” и “Лидо Азур”.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply