Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Няма спор, че тъмните интериори придават елегантна и драматична атмосфера, на която тайничко се възхищаваме. С всяка видяна снимка на стая декорирана в тъмен интериор си казваме: „Може някой ден да опитам!“, само за да бъде спряна тази мисъл от мисълта, че е прекалено и не е за нас.

Погрешно е схащането, че тъмният интериор означават всичко да бъде в черно. Това не е така, отнася се до всеки интериорен дизайн, който използва тъмен цвят, а не специално черен. Могат да се използват тъмните нюанси на сивото, зеленото, червеното и всеки друг цвят.

 

Страхове от използването на тъмен интериор:

1. Помещението ще изглежда по-малко

Ако вече се интересувате от интериорен дизайн, тогава със сигурност сте чели, че светлите цветове правят пространството по-голямо в резултат на отражение на светлината. Тогава автоматично си мислите, че използването на тъмни цветове ще го направи да изглежда по-малко. Това не е напълно вярно, тъй като тъмните цветове помагат за размиването на линиите, които разделят стените и по този начин правят пространството да изглежда по-голямо. Това важи и за таваните, когато са оцветени в същия цвят като стените.

2. Може да не сработи със стила, който искам

Това също не е вярно. Хубавото на тъмния интериор е, че можете да го адаптирате към почти всеки стил интериорен дизайн. Това е по-скоро цветен декор, отколкото самостоятелен стил. Така че дори най-ярките стилове интериорен дизайн могат да използват тъмен нюанс. Разбира се, настроението, което стилът дава, ще се промени, но това може да е точно промяната, от която се нуждаете.

 

Защо да използваме тъмен интериор

1. Драма и елегантност

Няма съмнение, че тъмните интериори са драматични, придават характер на пространството и внасят мистериозна атмосфера. Те ще направят пространството ви да изглежда елегантно, без много усилия. Така че, ако се стремите към „Уау“- ефект, тогава тъмният интериор е подходящ за вас.

2. Интимни и релаксиращи

Всички знаем, че светлината носи много енергия със себе си. Но с тъмните нюанси идва интимността и релаксиращото усещане, което трудно ще бъде постигнато по друг начин. Това ще ви помогне да се чувствате уютно и комфортно във вашия дом, което е от съществено значение за всички нас.

3. Фон за изкуство

Ако сте от хората, които се гордеят с колекциите си и искате да ги покажете, тогава задължително трябва да включите тъмен интериор. Работата е там, че тъмните цветове помагат за изявата на произведенията на изкуство, придават им драматизъм и ги рамкират. Това ви гарантира, че ще се вижда точно това, което трябва, създавайки правилните фокусни точки.

4. Скрива несъвършенствата

Всички знаем, че няма нищо перфектно и колкото и добро да бъде изпълнението на дизайна, винаги ще има грешки. Хубавото на тъмния интериор е, че тези несъвършенства просто ще изчезнат на заден план, сякаш дори не са там. За разлика от по-светлите нюанси, които подчертават всичко, което не е съвсем перфектно.

 

Съвети

1. Цветове и мебели

Тъмните стени ви дават възможност да покажете останалите предмети във вашето пространство и да ги накарате да изпъкнат. Затова добавете цветни аксесоари и произведения на изкуството и използвайте по-ярки или светли мебели. Това важи и при обратния вариант, ако декорирате стените в по-светли тонове тогава добавете тъмни мебели, (като спални комплекти “Пабло Неро”, “Пабло” и “Теодора”) и отново ще получите желания ефект.

2. Метални текстури

Отразяващите бронзови, сребърни и златисти метални текстури имат много специална роля, когато се комбинират с тъмни цветове, защото ще ви дадат необходимия лукс. Металите могат да бъдат части от мебелите, които използвате, аксесоарите или осветителните тела.

3. Огледала

Огледалата с различни размери и форми работят отлично с тъмния интериор. Те добавят много към усещането за мистерия и драма. Така че не забравяйте да поставите огледала във вашите пространства.

4. Растения

Ако установите, че настроението върви твърде сериозно и искате да го освежите малко, тогава зеленината е вашето решение. Използвайте различни видове растения и ги поставете навсякъде в помещението, те ще ви накарат да се чувствате по-спокойни.

Ако ви се иска да експериментирате с тъмен интериор, но все още не се решавате започнете стъпка по стъпка, първоначално променете само една стая и вижте как ще я почувствате. Ако и това ви плаши може да затъмните само една стена и да я използвате като галерия, за да видите как ще се получи.
Едно е сигурно, тъмните интериори могат да ни предложат много, просто трябва да опитаме.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина