Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Древните хора са използвали астрологията, за да предсказват бъдещето и времето. В днешни дни чрез астрологията се определят и характерът, предпочитанията и вкусовете на хората от всеки един зодиакален знак. Интериорният дизайн не прави изключение!
Спазвайки общите за зодията си насоки и вкарвайки личен стил, ще постигнете желаното интериорно съвършенство.
Ако ви предстои обзавеждане на ново жилище или планирате обновяване на старото се запознайте с най-подходящите интериорни решения според звездния ви знак.
В 12 отделни статии ще разгледаме интериорните предпочитания на всички зодии.

Шеста част – Рак

Ракът е дълбоко интуитивен и сантиментален, той е една от най-предизвикателните зодии, които трябва да опознаете.
Раците се отличават от повечето зодии със силно развитото си въображение и упоритост във всичко, с което се захванат.
С луната като управляваща ги планета те са много емоционални, чувствителни и лоялни, съпреживяват болката и страданието на хората, като воден знак са изключително привързани и грижовни към семейството и приятелите си.
Това е зодиакалният знак, който е най-свързан с гостоприемството, веднага щом влезете в декорирано от Рака жилище, вие ще се почувствате като у дома си. Те са съвършените домакини и знаят точно какво е необходимо на всеки гост, за да се чувства той добре. Жилищното пространство с отворен план е идеално за тях, за да могат да са близко до компанията, докато приготвят вкусната трапеза.

По-чувствителен от всеки друг знак в зодиака, Ракът се нуждае от място, в което да се чувства в безопасност и това е неговия дом, където той процъфтява.
Това е мястото, в което ще развихри творческата си природа и ще сътвори чудеса.
Цветовете, с които би се чувствал и творил най-добре са синьо, бяло и сребристо сиво, а предпочитаните от него материали са дърво, метал и всички естествени тъкани.
Хората от този знак са привърженици на уютния интериор, изпълнен с ценни за тях предмети, които събуждат спомени за семейството и приятелите.
Когато декорират, трябва само да внимават да не претрупват дома си с прекалено много предмети, но и не бива да се ограничават в желанието си да оставят своя почерк.

Хол

Уютният диван е най-важният за тях елемент в хола, задължително е преди всичко той да е комфортен. Дизайнерските дивани може да изглеждат прекрасно, но Ракът няма дори да ги забележи, ако не са достатъчно комфортни. Той се нуждае от диван, който не просто да е удобен, а да се потопи в него, като в нежна прегръдка.
Други важни елементи за Рака са меките килимите, както и небрежно, но с много вкус и мисъл разхвърляни по пода и дивана възглавнички, а защо не и някоя пухкава кожа.
Тъй като водата и плажа са винаги в душата на Рака прибавянето на мебел от ракита или ратан ще им помогне да запазят плажното усещане целогодишно.
Добавянето и на някоя плетена кошница или ръчно изработена от тях дървена кутия, могат да бъдат чудесни за съхранение, а и ще внесат малко бохемски стил.
Най-важното за Раците е холът да е така направен, че във всяко негово кътче да може да се отпусне с чаша ароматно кафе и хубава книга.

Кухня

Както по-горе споменахме Ракът е съвършен домакин и като такъв е пряко свързан с готвенето. Кухнята за тях е естественото им местообитание. Те се отнасят към приготвянето на храна като към изкуство, поради което винаги трябва да имат най-добрите инструменти в занаята.
Тенденцията на отворените рафтове идеално подхожда на Рака. Тъй като този знак обожава готварския занаят, вероятно има богат набор от красиви съдове. Изборът на отворени шкафове или ниши в стената е перфектен начин те да се покажат.
Фино изработените тигани и тенджери, които са неизменна част от кухнята им могат да подсилят декора, изложени на красива висяща поставка.
Ако това не е опция, съхранението на някои от тях на плота е стилна и практична алтернатива, а и така винаги ще им бъдат под ръка за ново кулинарно приключение, когато се появи вкусно вдъхновение.

Спалня

Ако някой знак се нуждае от скривалище за борба с тежките дни, това е чувствителният Рак. Те приемат спалнята си като защитна обвивка от тежкото ежедневие.
Раците са носталгично настроени натури, което се отразява и в обзавеждането на спалнята им. Големи огледала, скринове и гардероби, масивни легла с табли, като спални комплекти “Кая“, ‘Кая Антик” и “Сарагоса” са това, което можете да намерите в спалнята на Рака.
Той иска в спалнята си да се чувства като в светилище, поради което изборът на подходящите завеси е от съществено значение. Една красива прозрачна завеса ще пропуска сутрешната светлина, за да ги погали и усмихне утрините им, а плътните завеси или щори ще изключат света отвън, за да могат да се наспят добре и да получат своето уединение, когато имат нужда.
И тук, както в хола присъствието на множество възглавнички и мек килим е абсолютно задължително. Меките памучни, ленени и копринени завивки също имат решаваща роля за комфорта на Рака, той не би се задоволил с нищо различно от естествени тъкани, за своя личен оазис на спокойствие.

Баня

Рака изключително много държи на банята. Преди всичко тя трябва да е достатъчно голяма, за да побере вана с кътче за задължителната чаша вино и ароматни свещи. Необходимо е и специално място, на което да държат в близост любимите си соли за вана и етерични масла. Тъй като за тях това не е просто място за лична хигиена, а е и зона за релакс, там те прекарват дълго време, за това трябва да се подобри спа атмосферата, като се предвидят зони за сядане, по примера на баните от висок клас.
Цветовете, интериора и декорацията трябва да са с любимите им морски акценти, за да плуват в свои води.

В МакХоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина