Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Бохемският интериорен дизайн или накратко Бохо, съществува отдавна и ще съществува докато има артистични хора със свободни души. Защото той не е само съчетание от функционалност, различни мебели, материали и орнаменти. Това е начинът, по който разказвате историята си в пространството, в което живеете. И точно като историите, той е пълен с различни събития и герои, които рисуват една обща картина.

Ако искате вашият дом да разкаже историята ви или артистичният ви дух копнее за творчество и приключения, тогава бохемският интериорен дизайн е идеален за вас!
Това е стил, в които се експериментира без страх и задръжки.

Бохемският интериорен дизайн е свързан с наслояване и смесване. Той е светъл, силен, шарен и богат. Можете да използвате стари дивани, покрити с цветни покривала, два слоя килими на пода и още един, окачен на стената, овча или говежда кожа, метната небрежно на земята. Използват се различни цветове и стилове. Единственото правило е, да разказва вашата история.

Бохемският стил е свободен. Бъдете смели и изпробвайте различни комбинации, дори първоначално да ви се струват странни крайният резултат ще ви изненада със собствена красота. Той е еклектичен, което означава, че можете да използвате всякакви мебели, които харесвате, смесвайки техните стилове, както и в аксесоарите смесвайки цветове, материали и форми.

Обикновено в бохемските дизайни за основа се използват земни цветове, като спални комплекти “Сарагоса”, „Камелия” и “Монарх”, а след това се добавят щрихи, аксесоари и материали в различни цветове и шарки. Можете по същия начин да експериментирате и с вашите дрехи.

В бохемския интериорен дизайн идеята е вашият дом да бъде като никой друг. Затова обикновено се набляга на ръчно изработени аксесоари и декорации. Картина, която е направена лично за вас, фенерът от месинг, който сте купили при пътуване, въжено пано донесено от морската ви почивка, дърворезба от етно комплекса и много други неща, които ще ви помогнат да оставите личния си отпечатък.

При този стил всичко е свързано с разказване на история. И когато нещата около вас имат минало, те разказват собствена история. Ако се стремите към бохемския стил, не търсете новото и лъскавото. Събирайте парчета от тук и там, за да постигнете уникален стил, който е абсолютно ваш.

Помните ли сувенирите, които сте купили, при пътуванията? Обикновено сте се чудили дали някога ще ги използвате. Е, времето дойде! Няма нищо по-добро в персонализирането на пространство от вашите собствени вещи. Снимките, картините, малките статуи, амулети и символи от вашите приключения. Време е да разказвате истории и няма по-добър начин от това.

Бохемският стил е най-добрият, когато става въпрос за уют. Използването на много възглавници е част от общия му облик. Те ще ви помогнат при смесването на шарки и цветове, а също така ще ви осигурят невероятен комфорт. Подовите възглавници също са често използвани, но ако за вас са прекалено ниски тогава хамак или люлеещ се стол е това, което е по-добро за вас.

Бохемите винаги са били свързани с живота сред природата. Ето защо вкарването на природа в дома би било идеално за този стил. Растенията са най-близките приятели, в този случай, те не само пречистват въздуха, но и внасят цвят, аромат и вдъхват живот на вашето място. Няма максимален брой или вид растения, всички те са добре дошли във вашия бохемски свят. За по-голям разкош можете да използвате висящи растения на рафтовете или макраме пуснато от тавана. Възможностите са безкрайни!
Говорейки за природата, използването на дърво също би ви помогнало да установите тази връзка. То носи земния тон, за който говорихме, освен това осигурява топлината, от която всеки се нуждае, за да се почувства уютно у дома.

В ерата на “клонингите” и масовото производство, в която живеем, ако искаме да сме различни няма по-добро от бохо стила. Направете къщата си свое собствено отражение, нека тя разказва кои сте. Бъдете смели да смесвате и експериментирате. От хаоса и несъвършенството се ражда красотата. Нека живеете свободно и нека вашата Бохемска интериорна рапсодия се сбъдне.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина