Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

В днешните забързани времена ние все по-често копнеем да живеем, както живеят хората в провинцията. Копнеем за чист въздух, широки пейзажи, блестящи езера, за истинското и автентичното, за това някак времето да се забави и да се отпуснем. Но не всички имат къща в провинцията, където могат да се оттеглят, когато ежедневието им дойде в повече. Дори и да нямаме тази опция, можем поне да обзаведем кътче от градските си домове в този стил.

Органичните форми, естествените материали и топлите цветове придават на дома усещане за уют, много повече, отколкото модернистичните такива.
И за това можем да се насочим към стария, верен стил на селската къща.

Една от основните причини за развитието на селския стил е желанието ни за сигурност и принадлежност, съчетани с лекота и уют.

Цветовата палитра в този стил е заглушена и възможно най-естествена. Кафявите нюанси са съчетани с пастелни и бели, подчертавайки автентичния външен вид. Обзаведен в този стил, домът бързо се превръща в убежище, изпълнено с комфорт.

Ако покрием тъмните, студени плочки с по-светли подови настилки и модерните дамаски с тъкан текстил ще придадем на интериора топла, успокояваща атмосфера.

Общата тенденция е да се черпят идеи от природата, особено в мебелите за сядане. За да вкараме в дома си селския уют, можем да заместим стандартните мебели за сядане с дървени или ратанови пейка, табуретки – дървени пънчета, декорирани с меки възглавнички, както и ратанови люлки, а старя бабин сандък може да започне втори живот, не само като мебел за сядане, но и под формата на функционална масичка.

За постигане ефекта на селската къща мнозина обръщат поглед към по-масивни мебели, особено когато става въпрос за спалнята. Големи легла и гардероби, тежки скринове и огледала, всичко онова, което навява спомен за миналото, като спален комплект “Кая”, който е чудесна препратка от минало към настоящето.

Сезоните също могат да са добър източник на вдъхновение за декорация.
Ако обичате да украсявате, можете да използвате сезонни акценти, като мидените черупки, пясък, листа, клонки, тикви, шишарки и др. така ще вкарвате в дома си всеки сезон и няма да се отегчите от еднообразието на интериора.

Ако имате тераса лесно можете да я превърнете във вашия градски двор.
Насадете оградни храсти, които ще изградят естествена бариера между, забързания външен свят и домът ви.
При подреждането и си струва първо да погледнете към бабината градина. Глинени саксии и кашпи със засадени подправки и зеленчуци, декорирани с камъчета и мъх ще внесат в дома ви, уникална визия, аромат и вкус. А един мини водопад или аквариум с рибки ще ви пренесе до селската рекичка и така ще имате една завършена картина на селския дом в градска среда.

Направете дома си така, че всеки път, когато го погледнете да се пренасяте на стотици километри. Там, където въздуха и водата са по-чисти, храната е по-вкусна, хората са по-добри, а времето сякаш върви по-бавно и някак всичко е по-хубаво.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply