Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Интериорните декоратори твърдят, че огледалата допълват облика на всяко помещение.

Един от основните аргументи за използването на огледала в интериорния дизайн е фактът, че те създават илюзия. Не говорим за това  хората да видят нещо, което не съществува, огледалата всъщност създават илюзия за повече пространство. Когато поставите огледало на стената, вие незабавно създавате дълбочина в стаята. Колкото по-голямо огледало използвате, толкова по-голяма ще изглежда стаята ви. Отражението, което огледалото осигурява, ще създаде усещане за простор. Ако имате малък дом или малка стая, поставянето на по-голямо огледало може да бъде изключително полезно.

Освен усещането за простор огледалото може да увеличи и общата светлинна мощност на стаята ви. Разположите го по такъв начин, че да се възползвате от всяка естествена светлина, която влиза през прозорците ви. Тази светлина е страхотна, тъй като прави стаята ефирна, а и няма да ви се налага да включвате осветлението, за да виждате ясно. Колкото по-осветена е една стая, толкова по-просторна изглежда. Можете също така да спестите от енергийни разходи.
Ако имате красив полилей, опитайте да окачите огледало над него, за да отразява както красотата, така и светлината му. Наличието на добре осветена стая е чудесен начин да избегнете сънливост и депресия.

Огледалото ще ви помогне да скриете несъвършенствата в стаята. Ако някоя стена в дома ви има грозна част, като дупка, драскотина или обезцветена боя, просто закачете огледало на това място. Недостатъците биха могли да се прикрият и с картини или други декоративни елементи, но това само ще утежни декора. Огледалата на свой ред биха се вписали добре, независимо дали са рамкирани – с вид на произведение на изкуството или са без рамка – като естествена част от стената.

Когато мислим за фокусна точка в една стая, често се спираме на камина, различен цвят стена, или картина. Огледалата обаче също могат да влязат в тази роля.
Едно красивото огледало може да бъде перфектния акцент във всяка стая. Използвайте големи огледала с декоративни рамки, за да привлечете погледа. Поставете ги на най-визуално изпъкналите стени или мебели, за по-голямо въздействие. Така поставено огледалото веднага ще осветли стаята и ще създаде приятна фокусна точка.

Огледалата също могат да бъдат удобен елемент в аранжировките по фън шуй. Те представляват вода и могат да помогнат за балансиране на помещението. Закачете огледало над камината, за да омекотите огнения елемент от огнището. Можете също така да поставите огледало на входа, за да помогнете на гостите си да се почувстват добре дошли.

В някои магазини може да забележите огледални полусфери, които помагат за сигурността. Поставянето на огледала в дома ви може да има подобен ефект, като ви позволява да виждате прозорците и вратите. Надяваме се, че никога няма да имате нужда от огледала в това си качество, но въпреки това може да бъде полезно.

Огледалото е важен елемент и за всяка баня. Можете ли да си представите баня без огледало? Малки, големи, семпли или с цветни детайли, огледалата придават на банята специален чар. Те са не само полезни, но и придават на банята блясък. Огледалото в банята е своеобразен източник на светлина, но от друга страна, сякаш е центърът на пространството. То е отправна точка на повечето дейности, които се извършват в банята.

Както в банята така и в спалнята не можем без огледало. В спалнята те не са аксесоар, а необходимост, която ни позволява да се погрижим за добрия си външен вид, всичките му други предимства са допълнителен бонус. Ето защо повечето спални комплекти на МакHоме са с вградени огледала на гардеробите и допълнителни огледала към скриновете, като Аркадия”, Лорена”,“Лорена Вера”, “Монарх”, и др.

Добавянето на огледало може да помогне на всяко помещението да изглежда по-красиво и приятно. Възползвайте се от отражението на огледалото, за да привлечете вниманието към красива част от жилището ви. Опитайте се да избягвате поставянето на огледала там, където те ще отразяват по-малко желаните за показване предмети или зони.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина