Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Желанието да създадем уютен дом винаги е водещо при обзавеждането му. Наред със стандартните мебели ние обичаме да вкарваме в домовете си и декоративни елементи и аксесоари. А килимите са неразделна част от създаването на комфортна домашна атмосфера. Използваме ги, за да създадем различни зони, да поставим лични акценти и да внесем топлина.

Едва ли има друг домашен аксесоар, който придава на къщата топлина и комфорт както подходящия килим. Но килимите не просто играят решаваща роля в създаването на атмосфера, те все повече се превръщат в елемент, който подчертава конкретния интериорен стил. Нещо повече, звукопоглъщащият ефект на килимите им дава много практични предимства, особено върху подове от твърда дървесина и плочки. Килимите също могат да поемат шума, когато са окачени на стена, където могат да бъдат показани като произведения на изкуството.

Те могат да служат и като разделители на зони, особено в жилищна среда с отворени пространства. Обикновено използваме разделители на помещения, като рафтове или бюфети, за да отделим зона за хранене или работно пространство, например. Предимството на килимите е, че те запазват усещането за просторен живот по-добре от зонирането с мебели.

Независимо какъв тип и изпълнение са, те са отличен фон на личният ни интериорен стил. Огромното разнообразие от стилове килими означава, че могат да се интегрират точно толкова добре с минималистичен дизайн, колкото с изключително декоративен интериор – и могат да направят страхотен контрапункт. Ярък и весел дизайн, например, може да разхлаби иначе строгия декор. Той може също да отразява цветните акценти в обзавеждането, създавайки последователен външен вид на интериорния дизайн. Модерните килими в частност се вписват в най-новите тенденции и използват модерни техники, включващи функции като триизмерен графичен дизайн, визуална дълбочина или структурни контрасти.

Килимите могат да постигнат истински чудеса в коридора, който служи като визитна картичка на нашите домове. Това е мястото, където той трябва да бъде избран внимателно, защото коридорът е нещо повече от вход на дома, често той свързва отделните помещения. Неутралните килими могат визуално да проправят път между съседните пространства, създавайки връзка, която окото улавя. От друга страна, входните зони на дома обикновенно са с по-минималистичен дизайн. Това често позволява на килимите в коридора да разгърнат ефекта си и да създадат добро първо впечатление от интериора.

Поразителните шарки или силните цветове в някои килими изискват известна доза смелост. Но те са по-малко натрапчиви, особено когато са поставени в помещения с по-неутрални мебели като дивани „Франк 2“ и „Моцарт“ или спални комплекти „Орфей” и “Мавриций”. Цветните килими придават на неутралните пространства характер и индивидуалност. А в банята, където обикновено доминира бялото, могат да поставят акценти, които придават на пространството визуална топлина.

В зависимост от избора им килимите могат да направят всяко помещение да се откроява с изтънчен фон, да му придадат весел или драматичен нюанс, както и да подчертаят вече наложения от вас стил или да го разчупят.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина