Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Зимата отмина и пролетта с пълна сила зае нейното място. Всички направиха ежегодното пролетно почистване, сякаш нетърпеливи да изчистят зимата от живота си.
След като то приключи, можете да започнете да мислите сериозно за нова актуализация на спалнята си. Доказано е, че промяната на цветовете и естетиката имат положителен ефект върху човек. Спането в красива, светла и свежа стая може да облекчи стреса и да намали риска от депресия и тревожност. Качественият, дълбок сън, повдига тонуса и подобрява физическото и психическо състояние.

Тъй като спалнята е лично пространство, тя трябва да бъде и вашето светилище. Място, в което да очаквате с нетърпение да се оттеглите. Най-красивото и комфортно място в цялата къща.
Като я направите по-съобразена със сезонните тенденции, вие подсъзнателно правите спалнята си по-привлекателна и уютна.

Има няколко начина да постигнете пролетна промяна, но за да промените значително стаята си без разходите за нови мебели, пребоядисването определено е първото, което трябва да се направи.
Подмладете уморените стени от влажната зима с нов свеж цвят, а защо не и с повече от един. Светлите, пясъчни тонове и естествени цветове повдигнат настроението и успокоят сетивата. Те са особено полезни за отразяване на светлината в стаята.

Ако пък сте решили да заложите на по-мащабно преобразяване, което включва и подмяна на мебелите, то отново е добре да заложите на прекрасни по-светли цветове, които ще добавят нотка свежест, невинност и чистота в стая ви. Такива са спални комплекти „Силвър премиум“, “Сахара” и “Фантазия бохемия”.

Ако пък харесвате по-ярки цветове с характер, помислете за добавяне на няколко по-смели акцента в стаята. Не забравяйте, че винаги трябва да се обграждате с това, което ви прави щастливи.

За да се отърсите изцяло от усещането за студените зимни дни трябва да помислите сериозно и за предметите, които държите на показ. Тежките одеяла, плюшените халати и дебелите палта са предмети на зимната естетика и неизбежно водят до подсъзнателна асоциация с нея.
Можете да промените това лесно. Приберете всички тежки завивки и ги заменете с по-фини, ефирни и леки, за да придадете на стаята си пърхащи пролетни чувства. Така със сигурност ще се радвате и на по-прохладна атмосфера, през идващите горещи летни месеци.

Махнете тежките щори и пердета, заменете ги с нежни тъкани, които да галят прозорците при всеки лек полъх на вятъра. Позволете на хубавото време да влезе в дома ви и да промени енергията му.

Светлината също е много важна! Възползвайте се от увеличената дневна светлина, като добавите още огледала, за да разширите светлината, влизащата в стаята. Това ще създаде впечатление, че спалнята е много по-голяма и по-светла, и ще увеличи усещането за простор и свобода.

Живите пролетни цветя със сигурно ще повдигнат настроението ви и ще ви заредят с нужната, положителна енергия, която дава усещането, че всичко е възможно и ви подтиква да вършите хиляди неща. Сложете сезонни цветя на прозореца, толкова колкото можете да поберете. Нека всеки път, когато обърнете глава към прозореца пред вас се открива картина, която ви кара да се усмихвате.

Пролетта е тук, а лятото чука на вратите, нека им се насладим и попием от всичките им прекрасни цветове, аромати и енергии.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина