Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Жълтото е най-светлият от всички цветове в цветовия спектър. Това е цветът, който привлича вниманието ни повече от всеки друг. Цветът на щастието и оптимизма, на просветлението и творчеството, на слънцето и пролетта.
То е ободряващо, стимулира нашите нерви, жлези и мозък, правейки ни по-бдителни и енергизирани. Жълтото повишава паметта и насърчава комуникацията, активността и взаимодействието.
Цветотерапията използва жълти цветови нюанси, за да накара хората да се усмихнат и да се почувстват радостни. Този цвят се свързва с топлите и щастливи неща в живота.

Жълтият цвят в интериорния дизайн създава усещане за топлина и уют и е много популярен за боядисване на стени. Цветът на щастливите емоции създава щастливо интериорно декориране.
Жълтият интериорен дизайн ускорява метаболизма и кара хората да се чувстват сигурни. Декорът на стаята в жълт цвят подобрява настроението и кара хората да забравят за неприятностите.

Как би се чувствал човек, изцяло заобиколен от жълт цвят?
Слънчевите жълти цветове на боята, килима, мебелите, декоративните аксесоари и осветителните тела, всички те стимулират мозъчната дейност и насърчават хората да общуват и да се чувстват весели и енергични.

Жълтото е чудесен цвят, ако искате да подчертаете някои елементи във вашия интериорен дизайн или да създадете фокусни точки в една стая. Избирайки един сив диван, като нашите “Франк 2” и “Моцарт” може да изглежда прекрасно в хол с жълти стени. Така вие ще се радвате на слънчево помещение с елегантна мебел и ще бъдете в тон с наложените два цвята за 2021г. от Пантон, най-известна в света компания за съответствие на цветовете.

Друга причина, поради която жълтото е чудесен цвят, това е, че се вижда преди другите цветове, когато е поставен в комбинация с черно. Въпреки, че черното е мрачен цвят в този случай той само би допринесъл за по-добрата и слънчева визия на вашия дом. Например спален комплект „Манхатън“ поставен в стая с жълти стени, ще внесе в дома ви комфорт и стил и ще подчертае свежестта на стените.

В комбинация с бяло, жълтото не се откроява много. Всъщност то избледнява и изчезва в бялото. В резултат на това жълтото се нуждае от по-тъмен цвят, за да изпъкне и да бъде забелязан. Разбира се, можете да се възползвате от бялото и жълтото в комбинация, за да създадете спокоен декор със свежо и весело настроение, без да е прекалено пищен или драматичен.

Когато използвате жълто е важно да изберете правилния нюанс, за да създадете хармонична среда в пространството. Много зависи от атмосферата, която искате за конкретното помещение, както и от неговото предназначение. Ярките жълти нюанси могат да бъдат чудесни за кухни, бани и дори дневни, но могат да бъдат твърде разсейващи за спални или офиси.

Жълтото има висока стойност на отражение на светлината и следователно действа като вторичен източник на светлина. Това го прави добро решение за малки, по-тъмни помещения.

Внимание!

Изследвания показват, че твърде много ярко жълт цвят в интериорния дизайн кара хората да изпускат нервите си по-често.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина