Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Универсалната мебел, която присъства в почти всеки дом е диванът. Той може да намери приложение както в хола и дневната, така и в почти всички останали помещения в къщата.
Предимствата и уюта, които той предлага, го правят необходимост за всеки дом.
Понякога избора на диван ни коства доста размисли, дали да е прав или ъглов, кой е по-добрият за нас.
Изпадали ли сте и вие в тази ситуация? Ако е да, следващата статия може да ви е от полза.

Ъглов диван

Ъгловият диван е изобретен от американския дизайнер Харви Проббър през 1944 г..
Много хора виждат него като по-добрия вариант, въпреки че заема повече място. Едно от най-големите му предимства е, че може да събере повече хора, отколкото правите дивани.
Той със сигурност ще доминира в стаята, поради което трябва да сте внимателни при избора на размер и стил.
Въпреки, че е по-обемен може да се постави в ъгъла на стаята и по този начин да ви даде допълнително място, което обикновено бихте загубили. Пространството в стаята ще остане отворено и оптически ще увеличи нейния размер.
Това го прави добро решение за стая с по-малка площ.
Ъгловият диван е идеално решение и за отворени пространства. Той може да постави въображаема граница между хола и трапезарията или кухнята.
Производителите на мебели предлагат гъвкавост при производството му и така имате възможност да проектирате ъгловия диван, според вашите нужди. Сами да определите къде да бъде късата и дългата страна, според формата и размера на вашата стая, както и дамаската, според интериора ви. Такива са и диваните на МакHоме с избор на позиция и десен.
Ако имате голямо семейство или често имате гости, ако домът ви е с отворено пространство или стаята има нужда от повече простор то избора на ъглов диван е най-доброто решение.

Недостатъкът при него е, че след като сте го поставили, няма да можете да пренаредите стаята, когато ви омръзне. Ако сте от тези хора, които често правят промени в дома си този диван не е за вас. По-добрия вариант са два прави дивана, това ще ви позволи да промените оформлението на стаята, както и когато решите.

Прав диван

Първообраза на правия диван датира от 18-та династия на древен Египет.
Някои хора го предпочитат, намират го за по-практичен и мобилен.
Наличието на два отделни прави дивана ще ви даде по-голяма гъвкавост в дизайна на помещението, както споменахме по-горе. Той също така ще ви позволи да поставите и други мебели за сядане в стаята, например фотьойли или табуретки, които иначе могат да бъдат ограничени от ъгловия диван.
Именно такъв е и нашият диван “Верона”, изключително практичен, мобилен с допълнително вградени две табуретки.
Правият диван може да е дву, три, четири или петместен, което му позволява да намери място не само в хола, но и в по-малките помещения на къщата, като кабинет, зимна градина, детска стая и дори тераса.

Мислейки в дългосрочен план правият диван ви дава известна свобода и е по-малко ограничаващ. Ако сте от хората, които редовно променят дизайнерските си вкусове и обичат да следват модата, тогава правият диван определено е най-доброто решение за вас.

Недостатъкът на правия диван е, че ако помещението е по-малко и няма място за втори диван или за фотьойли и столове ще разполагате с минимален брой места за сядане.

Който и от двата варианта да изберете най-важното е изборът да ви донесе визуален и физически комфорт.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply