Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Детската стая е убежище за нашите деца, там те прекарват по-голяма част от своето време. Ето защо е изключително важно да създадем за тях уютно място, в което да се развиват, играят, учат, творят и отпочиват.
Има няколко елемента, които са задължителни за всяка детска стая, както и акценти, които да и придадат характер и комфорт.
Предстои ли ви ремонт на детска стая? Или ще обзавеждате за първи път такава? Тогава тази статия може да ви е от полза.

Легло

Когато детето ви вече не се нуждае от бебешко кошче е време да инвестирате в легло. То трябва да е достатъчно голямо и комфортно, за да се ползва в дългосрочен план. Пълноразмерните легла са най-доброто решение, тъй като предлагат достатъчно пространство и могат да служат и за пораснали деца. В стилистично отношение леглата трябва да са по-обрани, не бива да са прекалено крещящи. Най-добре ярките детски елементи да са от допълнителните декорации, а не от мебелите.
Ако детската стая ще е споделено пространство, тогава се нуждаете от повече легла. Добро решение са етажните, освен че спестяват място те са и доста забавни за вашите деца.
Дори и да нямате нужда от повече легла отново можете да заложите на този вариант.
Някои легла имат опция за премахване на долния етаж и така става таванско легло, а пространството отдолу може да превърнете в място за игра.

Детски гардероб

Гардеробите са едни от най-необходимите мебели, които да включите в детска стая. Дори и стаята да има килер никога не излишно допълнително място за съхранение. . Те не са само място за съхранение на дрехи. Можете да ги ползвате, за да скриете играчки или артикули за творчество, както и спортни принадлежности. Вместо да избирате прекалено детски дизайн, заложете на неутрален. Такъв, който да се вписва в пространството както сега, така и в следващите години. Или да бъде в стил, който може се интегриран в друга стая.

Детско нощно шкафче

Всяко дете се нуждае от специално място, в което да държи най-ценните си предмети. Това може да е нощното шкафче.
То служи и като поставка за чаша с вода ако ожаднее или фенерче, с което да провери за чудовища в тъмните ъгли, както и за книга с истории за преди лягане. За порасналите деца е необходимо място, на което да поставят телефон, таблет и др. Изборът му с поне едно чекмедже дава на детето ви място за съхранение на всякакви специалните съкровища, които държи да са близо до него.

Детско бюро

Независимо дали детето ви учи или още не то се нуждае от специално място за домашна работа за това е хубаво да включите бюро в обзавеждането. Помислете за бюрата като за инвестиция. Това е мебел, която може да се използва както в ранна детска възраст така и в тийнейджърските години. Ако бюрото е достатъчно качествено то ще служи дълго време дори в бъдеще може да намери приложение като офис мебел.
Бюрото е многофункционална мебел с едно допълнително огледало над него придобива функция на тоалетка, а с надстройка от рафтчета се превръща в библиотека.
Може да служи и като нощно шкафче стига да е достатъчно близко до леглото.

Място за съхранение

Хубаво е да включите допълнително място за съхранение.
Това ще ви спести време, когато почиствате, защото детето ви ще има специално място, където да си прибере нещата след игра. Така че си струва да включите някакъв вид стелажи, кошове, кошници или органайзери. Наличието на такова място ще ги възпита и вдъхнови да са по-прибрани.

Килим

Забавният килим е чудесно допълнение към детската стая. Той ще внесе онзи щур елемент, от който трябва да бягате при избора на мебели. Материалът му е изключително важен, задължително трябва да е естествен. Например вълнените са с трайно качество, и въпреки че са по-скъпи са добра инвестиция за детски стаи с голям трафик.
Не забравяйте да изберете такъв, който да е лесен за почистване. По-тъмните шарени, цветни килими ще изискват по-малко поддръжка.
Но преди всичко килима трябва да е мек и удобен, за да може детето ви да се чувства комфортно на него.

Огледала

Огледалата са необходимо допълнение към всяка спалня.
Големите огледала отразяват светлината и са особено полезни за малки пространства.
Много е важно да са добре обезопасени, за да не се нарани детето, не бива да са мобилни. Най-добрия вариант е да са интегрирани към гардероба, така няма да заемат място на стената и ще са достатъчно безопасни.

Декор на детска стая

След като мебелите, килима и огледалата са налични можете да се заемете с декорирането. То трябва да добави допълнителен стил и индивидуалност към спалнята. Хубаво е когато избирате декорация да включите и вашето дете, нека то ви е навигатор в това забавно приключение.
Ако детето ви проявява творчество включете негови произведения в декорацията, покажете му, че ги цените и така ще насърчите развитието на таланта му.
Всяка стая се нуждае и от комфортно място за игра, можете да използвате декорацията, за да го изградите. Най-добре това се постига с меки пуфове, възглавнички, плюшени предмети и одеяла с различни декори, форми и цветове.

Ако сте събрали всичко необходимо за детската стая е време да започнете с оформлението и. Но ако вкъщи имате малка принцеса, която иска да изградите нейно лично царство, а не намирате подходящите мебели имаме специално предложение за вас. Новото ни детско обзавеждане “Сиси” носи онази нотка на величие, от която се нуждае всяка малка и пораснала принцеса. Както и всичко необходимо за личния и комфорт и израстване.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина