Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Цветовете оказват огромно влияние върху нашите емоции, възприятия, духовно и физическо благосъстояние.
Палитрата в производството на мебели е изключително разнообразна. От пастелни, дискретни цветове до ярки, наситени такива. За всеки човек има атрактивен избор от цветови вариации. Има обаче някои цветове, към които дизайнерите са леко резервирани, комбинацията на черно и червено е точно от тях.
Въпреки че и двата цвята са класика, те се използват изключително внимателно в интериорния дизайн.

Дълбочината и наситеността на черното и победоносната яркост на червеното са трудни за възприемане от масовия потребител. До скоро производителите на мебели избягваха тази комбинация, като не достатъчно атрактивна.
Днес обаче това не е така, дизайнът на спалня в червено и черно започва все – повече да се налага на пазара. Според последните проучвания на световни дизайнери търсенето и се е увеличило значително.

Червеното е цветът на кръвта и огъня, свързва се с любов, страст, желание, топлина, копнеж, похот, сексуалност, романтика и сила.
То излъчва вибрация, която ви кара да предприемете действия и да се чувствате мощни и ентусиазирани.
Може също да ви даде усещане за безопасност и сигурност.

Черният цвят е мистериозен, той обикновено се свързва с неизвестното. Това е цветът символизиращ сила, сериозност, мощ и авторитет. Черното е най-елегантния и престижен цвят. Предизвиква силни емоции върху ума и тялото, като помага да се създаде незабележимо усещане за увереност във външния вид и увеличава чувството за потенциал.

Спалня в червено и черно прави незабравимо впечатление. Независимо дали е с гланцови или матови повърхности тя е за смелите и изискани хора. Това е комбинация със силен и изразен характер, която носи специална енергия.
Двата цвята в комбинация имат свойствата да вълнуват, очароват, зареждат с енергия и повишават либидото. Освен това те могат да пробудят и изявят индивидуалността на страстните, необикновени и експериментаторски натури.
Мнозина се притесняват от драматизма на тези цветове, особено в местата за почивка. Но тази комбинацията не е за тях, тя е за тези, които искат различен вид сънуване.
Които обичат да експериментират и залагат на различните мебели, без притеснения за прекомерна яркост или негативно визуално въздействие. За пламенни, диви и страстни хора, пълни с енергия и жажда за живот.
Ако и вие сте от тези хора и не се страхувате да превърнете вашия център на релакс в център на страстта обърнете поглед към нашите спални комплекти “Пабло” и “Теодора”.

Ако решите спалнята ви да е в тези цветове, хармонията и здравият разум са изключително важни. За да избегнете грешки задължително стените трябва да са в неутрални по-светли нюанси, които да внесат нужния баланс.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply