Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

 

Древните хора са използвали астрологията, чрез проследяване положението на звездите, за да гадаят за бъдещето и времето.
В днешни дни чрез астрологията се определя и характерът, предпочитанията и вкусовете на хората от всеки един зодиакален знак.
Интериорният дизайн не прави изключение!

Ако ви предстои обзавеждане на ново жилище, или планирате обновяване на старото се запознайте с най-подходящите интериорни стилове според вашия звезден знак.
В 12 отделни статии ще разгледаме интериорните предпочитания на всички зодии.

Втора част – Риби

Рибите са с етикет на най-загадъчния зодиакален знак.
Те са изключително умни, креативни и дълбоко интуитивни, интелигентни са и благодарни за интелигентността си.
Под този зодиакален знак са родени множество влиятелни личности, част от тях са:
Алберт Айнщайн, Микеланджело, Елизабет Тейлър, Стив Джобс, Юрий Гагарин, Станка Златева, Иван Ласкин, Илиана Раева.

Рибите са спокойни хора с голямо въображение, те са мечтатели, които обичат да релаксират. Имат широк поглед върху нещата, мислят глобално. Щедри са, снизходителни и не обичат да отмъщават. Имат силен морален компас, който ги кара да изглеждат по-приемащи и не осъждащи другите.
Обичат да прекарват времето си в четене, изследване или създаване на изкуство и музика.
Девизът на рибите е: „живей и остави другите да живеят“.
С Нептун, като управляваща ги планета, те са идеалистични мислители, чиито домове се превръщат в тяхно спокойно светилище, особено спалнята.

Като чувствителни хора те се нуждаят от убежище, където могат да си починат, отпуснат и презаредят. Привличат ги пространства, които са уютни и удобни с привкус на бохемска атмосфера.
Водният им знак обяснява любовта им към морските акценти.
За да чувстват максимално комфортно домът им трябва да е украсен с пухкави възглавници и одяла в комбинация с декоративни морски елементи.
Задължително трябва да присъстват и растения, защото зеленото е цвят, който успокоява и осигурява нужния оазис на релакс.

Материалите, от които се нуждаят са тиково дърво, хром, памук, шифон, лен, стъкло и аквамарин. Цветовете, с които трябва да се обградят, за да плуват в свои води са синьо, зелено, светло лилаво, бяло и жълто.
Трябва да избягват червения цвят, той би повлиял негативно на душевния им и визуален комфорт.

За спалнята си рибите се нуждаят от голямо, меко легло, най-добре издържано в бяло. Така те ще се носят на своя собствена вълна с усещане за нежна прегръдка. Хубаво е да се включи и акцентен цвят, който да храни душата и въображението им. Например лилав той е мистичен, магичен, действа вдъхновяващо, носи душевното равновесие и подпомага спокойния сън. Такъв е спален комплект “Носталгия“, с голямо, комфортно бяло легло и нежни лилави акценти.

За дневната им се нуждаят от мек удобен диван. Цветовете му трябва да са във вече споменатите или неутрален, който да декорират. Такава опция предлагат диваните на MakHome “Моцарт” й “Франк 2“. Добра основа за декорация с цветни възглавнички.
Стените трябва да са украсени с морски пейзажи и аксесоари.
Библиотеката е необходимост, като четящи хора те се нуждаят от място за съхранение на своите реликви.
За допълнителен покой, докато четат или мечтаят могат да сложат висяща люлка или шезлонг до прозореца.

За рибите банята е почти толкова важна, колкото и спалнята. Интериорът и декорацията и трябва да наподобяват пейзаж на тропически остров.
Задължително е да присъства и вана, просторна, дълбока, хидромасажна.
Ароматните свещи, нежна музика и приглушена светлина не правят изключение.

Голяма роля за комфорта им играе и светлината, тя трябва да е нежна и не натрапчива. Най-добре да е индиректно осветление в добавка на огледала. Така те ще уловят отражението му подобно на светлината, пречупена от езеро.

Домът на рибите трябва да е уютен, комфортен и свеж с топъл полъх на морски бриз.

В МакХоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply