Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Цветовете са изключително важна част, от нашето ежедневие, тъй като те могат да повлияят на емоциите и възприятията ни.
Могат да накарат човек да се чувства щастлив или тъжен, гладен или сит, спокоен или напрегнат,  всеки цвят създава различни емоции и чувства.
Ето защо избирайки цветовете за дома и офисът е важно да знаем психологическите им ефекти.

 

Цветове и емоции

Това как цветове повлияват на нашите емоции, до голяма степен зависи от яркостта, нюанса, наситеността или тона на даден цвят. Нека да разгледаме някои от емоциите, които те предизвикват и начина, по който ни карат да се чувстваме.

 

Топли цветове

Червеното, оранжевото и жълтото се категоризират, като топли цветове. Те често предизвикват чувство на щастие, оптимизъм и енергия,  използват се и за привличане на по-голямо внимание.

Червеният цвят е дързък, предизвикващ и привличащ. Той олицетворява сила, мощ и воля за победа, създава усещане за вълнение и страст.
Проучвания показват, че ако някой гледа продължително време червен цвят, сърдечния ритъм и адреналина му се повишават.
За едни по-страстни и емоционални нощи, от MAKHOME създадохме за вас спални комплекти „Теодора“ и „Пабло“.

Както червеното така и оранжевото е цвят, който привлича вниманието. Създава усещане за баланс и топлина, прави хората по-гостоприемни и весели.

Жълтото е олицетворение на слънцето, носи оптимизъм, радост и енергия. Привлича вниманието и изостря паметта, повишава интелекта. Може да се използва за заседателни зали, тъй като е цвят, който кара хората да говорят.

Оранжевият и жълтия са високоенергийни цветове. Те предизвиква вълнение и ентусиазъм. Тези цветове трябва да се използват внимателно, тъй като е установено, че твърде много жълто и оранжево причиняват безпокойство.

 

Студени цветове

Студените цветове включват зелен, син и лилав. Ако имате нужда от креативност, решителност или спокойствие и релакс, това е вашата цветова група.

Лилавият цвят се свързва с лукс и осигурява приятен баланс между стимулация и спокойствие. Той често се използва за подпомагане на творчеството, тъй като е смесица от успокояващото синьо и интензивното червено. С нашите спални комплекти „Фантазия“„Теменуга” и „Носталгия“ си осигурявате една красива, хармонична и уютна среда за творчество и релакс.

Ако търсите спокойствие, синьото и зеленото са вашите цветове. Има и научна логика за това – тъй като окото фокусира зеления цвят директно върху ретината и напрежението върху очните мускули е много по-малко.

Зеленият цвят олицетворява ново начало, растеж, здраве и младост. Притежава успокояващ и освежаващ ефект, създава баланс. Подходящ е за всички помещения.

Синият цвят е подходящ за стаи с повече хора или такива, в които се прекарва повече време. Той успокоява, нормализира дишането и понижава кръвното налягане. Със сините си нюанси, спален комплект „Лидо Азур“ чудесно се вписва, създавайки необходимия комфорт и релакс.

В зависимост от това как бихте искали да се чувствате във вашия дом или офис правилния избор на цветове е от огромно значение.

В MakHome създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

 

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина