Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

В първата част на статията разгледахме интериорни решения и съвети с използването на два от фън шуй елементите – огън и земя. Както обещахме, в този материал ще обърнем внимание на другите три елемента. Чрез вписването и интегрирането им в интериора не само ще привлечете положителната енергия към вас, но и ще получите един хармоничен, стилен, практичен и изискан дом.

ФЪН ШУЙ ИНТЕРИОР С ЕЛЕМЕНТ МЕТАЛ

Металът символизира чистота и точност. Добавянето на метални елементи в жизнено пространство на дома или офиса ви ще допринесе за ефикасността, точността и по-голяма яснота. С елемента метал също се постига спокойна и успокояваща атмосфера, която балансира енергията „Чи“.

Метални цветове във фън шуй интериора са металик, сиво и бяло, а най-подходящите стаи от дома ви, където да ги използвате са спалнята, кухнята и офиса.

Заложете на много светлина в спалнята и металически акценти в декорацията. Спалня в бяло със сив килим, метални релси за завесите, както и сиви покривки за леглото. Рамките на огледалата също декорирайте в цвят металик, а подът нека да е от гранит или теракота.

В кухнята най-подходящи елементи в този цвят са стоманените плотове, както и печка от инокс. Съчетайте с дървен под и бели стени, за да не създадете твърде потискаща атмосфера в помещението.

Ако искате да създадете усещане за успех в офиса си, стъклена маса с метална поставка, както и кресла от кожа с метални облегалки, са идеално решение. Подобно усещане ще създаде и кожено канапе в сиво с хромирани елементи, както и няколко декоративни елемента в минималистичен стил.

ФЪН ШУЙ ИНТЕРИОР С ЕЛЕМЕНТ ВОДА

Водата е най-използваният и лесен за използване елемент във фън шуй интериора. Включването на водата в жизненото пространство ще доведе до създаване на атмосфера на спокойствие, чистота и свежест. Това ще спомогне и за по-добра концентрация, съзерцание и повишено творческо вдъхновение. Елементът на водата е също така е и символ на изобилие още от древността.

Подходящите цветове за водата във фън шуй интериора са синьо и черно.

Това съвсем не означава, че цялата стая трябва да бъде в синьо или да напълните помещението с черни мебели, за да добавите елемент на вода във вътрешността на дома си. По-малко е много по-добре, когато става дума за фън шуй. Помислете по отношение на цялостното усещане, за да решите как цветовете ще направят по-хармонично жилището ви.

Елементът вода можете да сложите във всяка стая на дома си. Дали ще е под формата на малък фонтан, картина в сини краски на стената, камина в черно и мебели в бяло, маси от синьо стъкло, или стени в син цвят за спалнята, важното е да има един или най-много два акцента с този цвят в стаята. Така например, на фона на синята стена, малко огледало може да бъде един чудесен начин да се възпроизведе блясък слънчева светлина върху водата.

Можете да създадете фокусна точка с цвета на елемента вода върху част от стената, а след това се добавят един или два подобни акцента из стаята, за да постигнете невероятно спокойна обстановка.

ФЪН ШУЙ ИНТЕРИОР С ЕЛЕМЕНТ ДЪРВО

Дървото символизира растежа и живота. Добавяне на елемента дърво в пространството повишава вибрациите на жизнена сила, влияе на здравето и растежа, също така създава усещане за решителност и динамичност. Елементът дърво, включва използването на растения, също така мотивира вътрешните промени и резонира с богатството и просперитет.

Фън шуй цветовете на елемента дърво са кафяво и зелено дърво.

Естествено дърво използвано в мебелите или интериора, създава усещане за покой и уют, както и положителни вибрации. Свежите растения внушават идеята за развитие и жизненост.

Добавяне на само няколко акцента от дървен материал, служат за идеална спойка между останалите мебели и цветове в пространството.

Използването на дървесни тонове в цветовете на пода, стените или мебелите, също влияе позитивно на атмосферата в обстановката.

Не забравяйте: Дървеният материал не трябва да бъде много тежък и тъмен. Вместо това заложете на лекота и раздвиженост, както и на светли тонове – така ще постигнете не само модерен, но и естетически ефект и ще освежите дома си съобразно фън шуй философията.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина