Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Ако сте запознати с фън шуй, тогава вероятно знаете, че това е едновременно изкуство и наука, създадено в древен Китай. “Фън” означава вятър, а “шуй” означава вода. Фън Шуй също така е философия, но в основата си е изкуство за балансиране на енергиите на Космоса, енергиите у дома и така да се поддържа добро здраве, щастие и да се създаде положителна жизнена енергия „Чи“ за всички, които обитават това пространство.

Има много аспекти, които играят роля при оформяне на интериора и пространството с фън шуй. Не само цветовете, но и материите са от значение за балансиране на дома. В действителност, всеки цвят изразява на един от петте елемента на фън шуй – дърво, вода, огън, земя, метал.

Според фън шуй философията, цветовете използвани в конкретни области на къщата могат да създадат положителна чи енергия и да създават хармония и баланс.

В статията ще разгледаме всеки един от петте елемента на фън шуй, както и съчетаването на техните цветове в интериора. В крайна сметка, целта е да се повиши вашата енергия, да се постигне подобряване на здравето и благосъстоянието. Звучи страхотно, нали?

ФЪН ШУЙ ИНТЕРИОР С ЕЛЕМЕНТ ОГЪН

Огънят представя силната енергия и страст – той поддържа жизнеността. Включването на елемента огън във вашето жизнено пространство ще повиши динамиката в живота ви, ще укрепи жизнената ви енергия, ще даде плам на личния ви живот и кариера. Вярва се още, че елементът огън е тясно свързан с любовта и сексуалната енергия, може би поради тази причина, фън шуй цветове, присъщи на този елемент са темпераментни – червено, оранжево, светло жълто, виолетово и розово.

Като идеи за използване на тези цветове са ярко пано на стената, всекидневна с жълти и бели мебели, спалня във виолетово, канапета в червено или розови възглавнички в спалнята или хола, балансирани с бяло.

Добре е да залагате на контрастни тонове, когато използвате тези цветове – ако решите трапезарията си в портокалово оранжево, задължително оставете двете си стени бели, както и мебелите, като можете да ги декорирате с оранжеви елементи – покривката за маса или ваза в портокалов цвят.

ФЪН ШУЙ ИНТЕРИОР С ЕЛЕМЕНТ ЗЕМЯ

Земята представлява стабилност и ситост. Включването на елементи на земята в жизненото пространство ще помогне да създадете атмосфера на мир, стабилност и защита за вас и хората около вас.

Във фън шуй философията земята играе важна роля в поддържането на надежда, здравето и емоционалния баланс, както и в подобряването на умствената дейност.

Земните цветове най-подходящи за фън шуй интериора са – бежово или телесен цвят, пясъчно и светложълто. А идеалните материи – дърво, кожа, камък.

В кухнята можете да балансирате бледожълти стени с тъмни дървени мебели в цвят орех. Декорирайте с бели плотове и рафтове и имате перфектния баланс.

Земните тонове и материали във всекидневната създават усещане за покой, а и ще се чувствате сякаш сте в уютен провинциален дом. Плетени дървени столове, камина от камък, дървена маса, стени в бяло и под от дърво, съчетан с малък сив килим, ще придадат на всекидневната ви наистина земно и успокояващо излъчване.

Ако става въпрос за кабинет, комбинирайте пясъчните цветове с бялото в интериора – резултатът ще е спокойна и хармонична обстановка, която ще внушава на клиентите ви доверие.

В следващата част на статията ще разгледаме и интериорни решения с присъствието на другите фън шуй елементи. Вдъхновете се и внесете положителна промяна в себе си и у дома.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина