Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Няма нужда да се консултирате със специалист, достатъчно е да бъдете внимателни към нуждите на всеки член от семейството – към какво се стреми, иска ли да промени живота си или пък предпочита да затвърди сегашното положение, какво отговаря най-добре на характера му, какво обича да прави в свободното си време. За всеки от нас има подходящи мебели, специфични материали, цветове, разположение на предметите. По пътя на опита и като спазвате основните правила на Фън Шуй, можете да постигнете хармоничен дом, в който всеки се чувства на спокойно и сигурно място.

Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем, за заспим бързо и да спим добре. Именно затова, ние желаем спалнята да бъде максимално уютна и внушаваща спокойствие. Естествено, най-уязвими сме докато спим. Ето затова, спалнята има по-различни фън шуй изисквания в сравнение с другите стай. Основното е, че ние трябва да се чувстваме защитени и сигурни в нашата спалня.

Цветове?

По отношение на цветовите избори в интериора на спалнята, трябва да отбележим, че тази стая служи за почивка и събиране на енергия, така че трябва да се използват успокояващи и нежни нюанси. Ако става въпрос за стая, в която спят брачни партньори, трябва да се добавят и някои червени детайли, като възглавници или лампи за постоянно стимулиране на страстта. Въпреки това, ако в спалнята доминира червеният цвят, това може да доведе до сериозни проблеми между партньорите.

Цветовете в спалнята трябва да са успокояващи и привлекателни. Изберете цветове, които ви носят енергия, правят ви усмихнати и отнемат от напрежението и стреса ви. Най-лесно е да започнете с неутрални земни цветове. След това можете да добавите по-богати цветови акценти според вашите вкусове и намерения.

Ако имате напрегнато ежедневие и забързан начин на живот, изберете неутрални и по-светли нюанси. Те ще ви донесат спокойствие и уют. Ако търсите повече искра или мечтаете за по-жизнен и динамичен живот, направете ярките цветове основен елемент в спалнята, но действайте особена внимателно при избора си.

 

Къде да разположим леглото?


Важно е леглото да не бъде близо до вратата, ако помещението позволява това разбира се. Това позволява на енергията да го заобикаля и да преминава свободно и безпрепятствено. Препоръчително е леглото да е с табла, която да придава здравина, подкрепа и сигурност, докато спите. Допуска се модифициране на някои от тези строги правила в зависимост от възможностите и ситуацията във вашия дом, както и вашите предпочитания и вкус.

В нашите спални комплекти ще откриете много възможности за избор на легло с вградена табла. Можете да изберете точно според стила и вкуса ви.

Онова правило, което не е добре да нарушавате, е споделянето на обща стена между спалня и баня, където да позиционирате леглото. Така позитивната енергия се „оттича“ с мръсния поток вода и я губите.

Друго важно правило е да не поставяте спалнята под греди, ако има такива в жилището или къщата ви.

Подредете и разчистете


Преди да започнете с каквито и да било промени в спалнята е важно да я разчистите от излишните предмети, пособия и дрехи, да подредите разхвърляните шкафове и чак тогава да правите промени в интериора. Енергията се нуждае от пространство, за да преминава свободно и безпроблемно през дома ви.

Гардеробите и скриновете в нашите спални комплекти позволяват съхранение на голям обем вещи и дрехи. Те са практични, удобни и отговарят на всички изисквания за качествена изработка и безпроблемна продължителна експлоатация.

Моделът и дизайнът са по ваш вкус, тъй като сме се постарали да ви предложим голямо разнообразие на спални комплекти за дома.

Задължително: СИМЕТРИЯ


За да бъде спалнята ви издържана според принципите на фън шуй е важно да се съобразите с правилата за симетрия. Усещането за баланс е много важно в тази наука. Балансът има влияние върху успокояването и заземяването.

Ако имате предмети, които изискват или предполагат те да бъдат в комплект, например нощни шкафчета, спазете този принцип. Това спомага за хармонията в спалнята.

Симетрични форми и усещане за баланс ще откриете във всеки един от нашите спални комплекти.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина