Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Днес повечето български семейства, особено в големите градове, са принудени да живеят в маломерни жилища, чието щастливо обитаване е същинско изкуство. Липсата на достатъчно лично пространство става още по-осезаема, когато всички стаи бъдат затрупани с мебели и вещи, събирани с години.

За работещите хора спалнята е помещението, в което прекарват най-много време след работа. По ирония на съдбата обаче тъкмо то е най-малко, защото открай време се приема, че се използва само и единствено за спане. Да, но всъщност не! В тази стая обикновено се съхраняват голямо количество вещи – дрехи, книги, козметика, дребни електроуреди…

Ето защо решихме да ви дадем няколко съвета, свързани с оползотворяването на наличните квадратни метри. Те ще ви помогнат да се почувствате в хармония със себе си, когато сте у дома. И съвсем да забравите усещането за безизходица, което огромните купчини с разхвърляни вещи са оставяли у вас ден след ден.

При обзавеждане на спалнята трябва да търсите предимно функционални решения. Има вероятност те да бъдат малко по-скъпи, но пък инвестицията ще ви се върне под формата на комфорт и спокойствие.

 1. Мястото над леглото обикновено остава неусвоено, а това е цяла една стена! Поставете на нея рафтове за книги – по този начин ще намерите място на любимите си четива, а и стаята ще се сдобие с уютен облик. В случай че разполагате и с друга свободна стена, не се колебайте и на нея да монтирате етажерки с подходяща големина.

 2. Задължително е леглото да има място за съхранение на вещи. Може да оползотворите пространството под него максимално като подредите в него дрехите за друг сезон, одеялата, чаршафите и възглавниците. Използвайте вакуумни торби за дрехи, за да намалите обема на артикулите.

 3. Що се отнася до гардероба, той трябва да усвоява пространството максимално. Неговите врати могат да бъдат с огледала, тъй като това хитро решение уголемява визуално пространството в стаята.

 4. Зад спалнята също така бихте могли да разположите ракла, в която резервните текстилни артикули ще намерят своето място. Така ще имате и нощно шкафче за принадлежностите, без които не си лягате. Другият вариант е пред самото легло да поставите шкаф с чекмеджета, побиращи всички по-рядко използвани джунджурии. Добавете свежи цветове и нюанси, за да акцентирате на отделни елементи.

 5. Дизайнът на спомагателните мебели като масички и столове също може да бъде съобразен със спецификите на помещението. Спрете се на сгъваеми артикули, за да може лесно да ги прибирате, когато не ги ползвате. Тенденциите при нощните масички предлагат и друга алтернатива – произвеждат се два или три размера, които могат да се съхраняват един под друг, ако не се използват. Една масичка може да бъде и нощно шкафче, дъска за бележки, да се превърне в столче.

 6. Изберете разпределение на гардероба с много рафтове, за да използвате цялото налично място. Може предварително да направите план кои дрехи и предмети ще бъдат съхранявани в него и да съобразите модела му със своите потребности.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Leave a Reply

0
  0
  Кошница
  Кошницата е празнаОбратно в магазина