Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Всичко в спалнята трябва да бъде хармонично – таванът да е комбиниран със стените, пердетата и другите текстилни изделия с мебелите и обратното. Всички елементи в спалнята, включително и мебелите, трябва да бъдат внимателно подбрани, защото основната им цел е да създадат атмосфера, която способства за максимален комфорт, уют и спокойствие.

За да оказва обстановката благотворно влияние, е необходимо правилно да изберете интериора и цветовите решения. Със сигурност някои цветове ви дразнят, а други предизвикват във вас студенина и мрачни мисли, а при поглед върху любимата си палитра веднага усещате приятно чувство, спокойствие и оптимизъм.

Преди да закупите мебелите за спалнята, трябва да определите стила на интериора. Така ще се ориентирате по-добре в мебелния салон или магазина. Мебелите в спалнята трябва да се избират според общите параметри на стаята. Например за спалня с малък размер не подхожда класическият стил. За малка стая отлични подхожда минималистичният стил. Днес той се радва на особена популярност. Минимализмът включва обзавеждане на спалнята с най-необходимите вещи и обзаведено според основните му правила, малката стая изглежда по-просторна. 

Най-важната част от спалнята, без съмнение, е леглото. То трябва едновременно да се вписва в интериора и да бъде удобно. На първо място преди да купите леглото трябва да помислите за неговия размер и форма. Ако планирате да купувате легло за двама, най-добре е да се ориентирате по ръста на по-високия човек. При лягане върху леглото трябва да остава минимален запас от поне 10 см, а най-добре е и да са повече. Идеалната ширина на спалното легло е още по-лесна за определяне. За целта е достатъчно да легнете върху леглото, да сложите ръце зад главата и да се постараете максимално да изпънете раменете си. Ако имате достатъчно място в своята половина, значи леглото ви е идеално на ширина!

Не по-малко важен елемент за удобството е матракът. Той трябва да бъде умерено твърд и умерено еластичен. Преди да го купите полежете малко върху него. Няма универсален отговор на въпроса кой е най-подходящ, защото при всеки човек е индивидуално и анатомичните особености са различни при всички. От твърдостта на матрака зависи в какво положение ще се намира гръбнакът ви по време на сън. Идеалният вариант е права линия, когато лежите настрани, и крива с вдлъбнатини в областта на таза и раменния пояс, когато спите по гръб или по корем. Точковата еластичност на матрака отговаря за качеството на поддръжка на тялото. Това значи, че колкото по-еластичен е матракът, толкова по-добре той може да се адаптира към положението на тялото и позата на спящия човек.

Несъмнено леглото е кралят на спалнята, но без допълнителните функционални елементи тя няма да изглежда ефектно и стопанинът ще се чувства дискомфортно в полупразната стая. В допълнение към интериора на спалнята е прието да се купува скрин, който още от древността се смята за символ на класическия будоар. Над скрина обикновено има огледало, което служи не само за „разкрасяването“ на жените, но и отлично увеличава визуалното пространство на стаята, особено ако в него се отразяват лампи. Различните тоалетни масички с табуретки трябва да се слагат тогава, когато площта на стаята го позволява, за да не изглежда спалнята прекалено претрупана. Всички тези детайли е нужно да допълват общия дизайн на интериора, а не да изглеждат разпилени.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина