Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Продължаваме да творим… в спалнята. В първа част на тази статия говорихме за цветовете в спалното помещение, за тяхното влияние. Говорихме за тенденциите, които се налагат и със сигурност ще останат актуални още дълго време. Говорихме за тапетите и за тяхната еволюция днес.

Сега продължаваме с още интересни съвети и трикчета, които визуално и практично ще внесат още вкус и стил в нашата любима спалня.

Продължаваме с още няколко неща за цветовете:

За да бъде спалнята колкото е възможно по-уютна, трябва да вземем предвид нейното местоположение. Ако е насочена на юг и слънцето свети през по-голямата част от деня, можем да си позволим да използваме по-студени цветове – синьо, бяло или сиво. Ако обаче спалнята ни е северна, за предпочитане е да изберем по-топли цветове – като жълто или оранжево.

Има и няколко трика, които могат да направят стаята оптически по-голяма, или по-малка. Ако имаме твърде голяма спалня, без колебание можем да използваме по-тъмни нюанси. Ако смятате, че е твърде тясна, трябва да заложите на по-светлите.

Можем да увеличим оптично спалнята настрани и на височина, когато направим стените и тавана ярки, а пода по-тъмен.

Въпреки, че всички цветове говорят свой език, символизират нещо и предизвикват емоции, в крайна сметка решението как да изглежда спалнята ви е ваше. Вие сте тези, които ще заспива там всяка вечер, така че основното правило е цветовете, които ще изберете да ви доставят удоволствие.

Как да направим стените в нашата спалня още по-интересни и вдъхновяващи?

Отговорът – правите линии. Те могат да бъдат хоризонтални, вертикални, една ивица, много райета и т.н. Независимо дали сте избрали да украсите само една акцентна стена с прави кантове или да боядисате и четирите по този начин, това е една от най-лесните декорации, които можете да направите сами.

Хоризонталните линии се препоръчват за по-големи помещение. Вертикалните линии пък са идеално решение за малки спални. Райетата пък са подходящи за всеки тип помещение.

ЛАТЕКС

Независимо какъв тип ивици сте избрали ще ви е необходима само малко латекс или боя, както да решите колко дебели да бъдат лентите. Отбележете с молив съответните размери с малки черти върху стената и използвайте хартиено тиксо, за да направите лентата равномерна.

ТЕКСТИЛ

Текстилът е чудесна опция за всяка стена, защото създава дълбочина. При правилно подбрана тъкан и цвят дори създават усещане за лукс. Освен това той е идеален за прикриване на повредена или зле боядисана стена. В зависимост от тъканта можете да придадете на стаята усещане за по-свободен дизайн чрез завеса с етноелементи или такава от тежка материя като кадифе. Тя се драпира грациозно и създава контраст с другите боядисани стени. За малки помещения използвайте плат, който съответства на цвета на вашите стени.

Може да се спрете на добре опънат плат. Но никак не лоша визия ще ви осигури и лекият набор. Така ще имате закачливи вълни в стаята. С помощта на плат може да направите и естествена преграда в спалнята. Това е много подходящ избор, ако домашният ви офис и стаята за спане се намират на едно и също място.

ДЕКОР

Декоративните корнизи или дървена табла в свеж цвят са чудесна опция за декорация на спалнята. Корнизите придават луксозен вид на помещението, без да го правят твърде пищно или елитарно. Те са елемент с чисто естетическа функция, като обикновено биват боядисвани в бяло или в малко по-светъл или тъмен цвят от основния използван за стените. Много дизайнери връщат славата на дървената табла над леглото, експериментирайки с нея чрез разнообразни форми и пъстри цветове.

ОГЛЕДАЛА

Огледалата не са само създадени, за да добавят декоративен щрих към интериора. Те са и идеален начин да направите пространството да изглежда оптически по-светло и просторно. Добър и по-интересен избор ще бъде да внесете в интериора няколко малки огледала в кръгла или квадратна форма, закачени на една стена. Ако пък разполагате с достатъчно пространство, може да заложите на огромно огледало, позиционирано върху цяла стена.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина