Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

Рано или късно всички се сблъскваме с въпросите, витаещи около обзавеждането на спалното помещение. Понякога това може да се окаже дори стресиращо, имайки предвид, че изборът, който правим в момента на покупката обикновено е избор в дългосрочен план. Именно затова е хубаво да предвидим някои въпроси и ситуации, така че спалното обзавеждане да ни донесе освен удобство и безпроблемна употреба, също така много комфорт, функционалност и наслада за сетивата.

Как да направим спалнята удобно и практично помещение?

За какво да внимаваме и какво да съобразим?

ГОЛЕМИНА НА МЕБЕЛИТЕ СПОРЕД РАЗМЕРА НА ПОМЕЩЕНИЕТО

Първото важно правило при избора на мебели за спалня е да съобразите техния вид и размер с особеностите на помещението. Нерядко се оказва например, че между стандартното двойно легло и гардероба не остава място за свободно преминаване. За да предотвратите подобен неприятен развой е необходимо предварително да измерите стаята, както и да планирате разположението на всеки отделен елемент в спалнята.

Примерни въпроси на този етап биха били:

Необходимо ли е поставянето на допълнителен скрин?

Да разположим ли леглото в ъгъла, въпреки че така ще се лишим от едното нощно шкафче?

Къде да поставим гардероба спрямо спалнята, така че вратите му да се отварят свободно?

Отговорите ще ни помогнат да преценим правилно модела и размера мебели за спалня, така че тя да се превърне в едно наистина уютно и приятно пространство.

БЮДЖЕТ

Преди да пристъпите към закупуване на мебели за спалня, е желателно да определите поне приблизителен бюджет, който да очертае мащаба на предстоящите подобрения. Прецизното планиране на въпросите около новото обзавеждане на спалнята ще ви помогне да избегнете някои често срещани грешки, които биха могли да направят помещението твърде тясно, неугледно, претрупано, тъмно или схлупено. От зададения бюджет до голяма степен зависи не само вида обзавеждане, но и неговото качество. От определения бюджет ще зависи и това дали обзавеждането би могло да включва допълнително бюро, ако обновяваме тийнейджърската стая, или пък масивен гардероб с плъзгащи врати и огледало, който обикновено струва повече от стандартните конструкции от този тип.

ВСИЧКО СПОРЕД ИНДИВИДУАЛНИТЕ НУЖДИ

Винаги съобразявайте вида мебели за спалня с навиците и нуждите на обитателя на помещението. Ако например обзавеждате семейна спалня, то е препоръчително да заложите на по-голям гардероб, който да разполага с необходимото пространство за всички дрехи и аксесоари. При тесни и тъмни помещения пък е добре гардеробът да бъде с плъзгащи врати и огледало, така че да създава илюзия за по-просторна спалня, както и вратите му да се отварят без да пречат на свободното преминаване. Обзавеждането на малка спалня за тийнейджър пък изисква да заложите на функционално легло с повдигащ механизъм, така че под него хлапето да може да съхранява спалните завивки. Внимателно обмислете навиците и нуждите си, за да можете да направите спалното помещение едно наистина удобно и практично за вас място.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Последвайте ни във Facebook и Instagram

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина