Skip to main content
30 години опит в производството на висококачествени мебели! Българско качество, директно от производителя!

За перфектен сън най-важното, на което трябва да обърнете внимание е матрака. Той е най-важния елемент, с който подобрявате здравето си и ефективността на съня ви. Преди обаче да изберете материала или производителя, на който да се доверите, трябва да сте наясно от какъв матрак имате нужда.

Главната разлика при матраците е дали ви трябва матрак с вградена рамка (еднолицев) или такъв, който има две страни и отделно се закупува рамка (двулицев). Ето защо, в тази статия ще ви кажем какви са основните разлики между двата вида матраци, за да сте по-наясно какъв ви трябва на вас, както и ще разберете основните предимства на двулицевите матраци.

 

ЕДНОЛИЦЕВИ МАТРАЦИ

Еднолицевите матраци, както подсказва и името им, се ползват само от едната страна. От другата страна, те са оборудвани с подматрачни рамки, които в повечето случаи са от дървен материал, най-често от иглолистната дървесина. Всички еднолицеви матраци са подходящи за ползване с повдигащ механизъм, като тези с дървени рамки се пробиват допълнително, а тези с метални рамки имат специални отвори за тази цел. Еднолицевите матраци могат да се обръщат само по оста глава-крака, за да се износват равномерно.

 

ДВУЛИЦЕВИ МАТРАЦИ

Двулицевите матраци могат да се ползват и от двете страни, но за тях е необходима отделна подматрачна рамка. В повечето случаи, тя е по избор, според предпочитанията на клиента. Двулицевите матраци се обръщат задължително поне два пъти в годината, за да се ползват различните лица, но също не трябва да се пренебрегва и завъртането глава-крака. Така матракът ще ви служи много по-дълго. Що се отнася до двете лица, много от моделите са снабдени с лятна и зимна страна, като всеки производител го постига по различен начин. По този начин, тялото се чувства комфортно през всички сезони.

Най-често, страната с мемори пяна се препоръчва за зимата, поради термочувствителната същност на материала, но това отново зависи от личното усещане на потребителя. Има и двулицеви матраци, чиито страни не са строго определени за даден сезон, те се различават по усещане и/или твърдост. Това се постига, като в различните лица на матрака са заложени различни материали. Например мемори пяна и полиуретан или полиуретан и кокосова вложка.

Двулицевите матраци също могат да се ползват с повдигащ механизъм, но за целта трябва да сте подбрали и подходяща подматрачна рамка.

 

ЕДНОЛИЦЕВ ИЛИ ДВУЛИЦЕВ МАТРАК ДА ИЗБЕРЕМ?

В повечето случаи, отговорът на този въпрос зависи от леглото, с което разполагате. На пазара се предлагат легла за еднолицев или двулицев матрак, а има и такива, който позволяват използването и на двата вида матраци. Друго, с което трябва да се съобразите, е бюджетът, с който разполагате и целта, за която ви е нужен матрак. Двулицевите матраци са по-добрият вариант не само заради по-дългият им живот и възможностите за повече комфорт, но и заради разнообразието на усещания, което предлагат. Освен това, само двулицевите модели имат възможност за калъф с цип, който да сваляте и перете.

 

ПРЕДИМСТВА НА ДВУЛИЦЕВИТЕ МАТРАЦИ


ДВУЛИЦЕВИТЕ МАТРАЦИ ИМАТ ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ

За разлика от еднолицевите модели, двулицевите гарантират много по-дълъг период на експлоатация. Това е така, защото обръщайки ги и завъртайки ги редовно, те се износват по-равномерно и много по-бавно.

ДВУЛИЦЕВИТЕ МАТРАЦИ ПРЕДЛАГАТ ЛЯТНА И ЗИМНА СТРАНА

Повечето модели матраци от този вид обикновено предлагат две страни, подходящи за по-топлите и по-студените сезони.

ДВУЛИЦЕВИТЕ МАТРАЦИ ПРЕДЛАГАТ СТРАНИ С РАЗЛИЧНО УСЕЩАНЕ И ТВЪРДОСТ

За разлика от еднолицевите матраци, които имат само една страна за използване, при двулицевите варианти употребата е от двете страни, като в повечето случаи разполагате с различни по усещане и твърдост лица.

ДВУЛИЦЕВИТЕ МАТРАЦИ ПРЕДЛАГАТ ПО-ГОЛЯМ ИЗБОР НА КОМБИНАЦИИ

Тъй като при двулицевите видове матраци няма ограничение във височината, тяхното ядро може да бъде надграждано с най-различни материали, допринасящи по различен начин за добрия сън.

ДВУЛИЦЕВИТЕ МАТРАЦИ СА ПО-ВИСОКИ

В случай, че сте ценители на лукса и комфорта в спалнята, то определено при двулицевите матраци ще откриете най-високите матраци. Височината на матрака оказва влияние не само в интериора на спалнята, но и значително повишава чувството за комфорт и по-добър сън.

ЛЕСНА ПОДДРЪЖКА НА ДАМАСКАТА

При еднолицевите матраци наличието на цип на калъфа е ако не немислимо, то поне рядко срещано. Затова пък двулицевите матраци в повечето случаи имат удобен цип, чрез който лесно може да поддържате чистота и хигиена в леглото.

 

ПРЕПОРЪКАТА НА MAKHOME

Като ваш верен съветник и помощник, екипът на MAKHOME ви препоръчва матрака, притежаващ всички предимства, представени ви по-горе.

Двулицевият матрак SWEET MEMORY е подходящ за спалня с размери 160/200. Матракът е с ядро от 4 см мемори пяна от едната страна и 16 см дишаща полиуретанова пяна с отворена клетъчна структура от другата страна.

Калъфът на двулицевия матрак SWEET MEMORY е от висококачествен тъкан текстил, прошит с обемна вата. Това осигурява опция за лесно и безпроблемно изпиране и поддръжка.

Комбинацията от двата вида пяна при матрака SWEET MEMORY гарантира максимален комфорт и ортопедичност.

Двете страни на матрака са с различна степен на твърдост, което гарантира приемането му от всеки спрямо индивидуалните предпочитания и усещане за удобство и комфорт.

Общата височина на матрака е 22 см., което напълно задоволява вашите предпочитания за луксозна и изтънчена визия в интериора на спалнята.

Надяваме се да се доверите на съветите за обзавеждане и интериор на MAKHOME. Нашата мисия е да ви бъдем полезни при изборите, които правите за вашия дом. Нашата награда са доволните ни клиенти, с които се учим заедно и вървим ръка за ръка през необятния свят на обзавеждането и интериора.

Поръчайте още днес

Leave a Reply

0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаОбратно в магазина